[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Motoroil - problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Motoroil - problem

Post numer:#1  Postprzez miki » 6 sty 2008, o 23:37

mam taki dziwny problem z kontrolka od oleju na checku. A mianowicie jest tak dziwnie ze jak doleje olej po jej zapaleniu sie to czasem gaśnie tak jak powinna a czasem nie i wtedy tylko pomaga odłączenie klemy "-" z aku. Pojawilo sie to po wymianie misy olejowej. Niby maly problem ale jednak cosik jest nie teges macie jakies pomysly co moze byc nie tak?
miki

Post numer:#2  Postprzez adi_ » 7 sty 2008, o 00:18

no ale ja nie widze tu problemu, skoro gaśnie po odłaczeniu klemy...
adi_

Post numer:#3  Postprzez miki » 7 sty 2008, o 00:24

problem polega na tym ze powinna gasnac po uzupelnieniu oleju i tak bylo wczeesniej i czasem rowniez tak jest a czasem trzeba kleme zdejmowac
miki

Post numer:#4  Postprzez TORS » 7 sty 2008, o 00:44

a nie zdejmuj klemy tylko zgaś autko na kilka godzin! U mnie nigdy nie gasła odrazu! Dopiero jak autko chwile postało!
e21 german
TORS
Student

Moje BMW: e21
Nadwozie: Coupe
Silnik: M10B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez miki » 7 sty 2008, o 11:31

ok Tors ale jak wyjasnisz fakt ze przed wymiana misy gasla odm razu po odpaleniu silnika po uzupelnieniu oleju a teraz czasem zgasnie jak wczesniej a czasem dopiero po odlaczeniu klemy? wiem ze niby to nie problem ale troszke dziwi mnie ze raz jest tak a raz tak :roll:
miki

Post numer:#6  Postprzez Antonio » 8 sty 2008, o 23:36

Miki u mnie ostatnio po driftach sie zaswiecila, dolalem oleju i zauwazylem ze zgasla dopiero po jakims czasie... po paru godzinach, ale w koncu zgasla :)
Antonio

Post numer:#7  Postprzez spinacz » 9 sty 2008, o 00:43

Mi sie swieci caly czas stan oleju jest ok czujnik ok jak doisc co to moze byc moze mam instalacjie gdzies trzasnieta
spinacz

Post numer:#8  Postprzez Mlody » 9 sty 2008, o 15:41

Ja wlasnie wymienialem akumulator i po zalozeniu nowego swieci sie caly czas motoroil , odlaczalem minusowa kleme i nic :roll: Kumpel mowi zeby postalo pare godz lub jezdzic i ze wkoncu sama zgasnie :) zobaczymy jak to bedzie :jum:
Mlody

Post numer:#9  Postprzez adi_ » 9 sty 2008, o 21:01

Mlody napisał(a):Ja wlasnie wymienialem akumulator i po zalozeniu nowego swieci sie caly czas motoroil , odlaczalem minusowa kleme i nic :roll: Kumpel mowi zeby postalo pare godz lub jezdzic i ze wkoncu sama zgasnie :) zobaczymy jak to bedzie :jum:

sprawdz jaki masz poziom oleju jesli jest "srednio" to dolej troszeczke oliwy powinno pomóc
adi_

Post numer:#10  Postprzez Mlody » 10 sty 2008, o 16:35

Spoko auto postalo 2 godz i motoroil sam znikl :) Olej tez sprawdzalem i jest ok :)
Mlody

Post numer:#11  Postprzez bmw320i_e30 » 4 mar 2008, o 20:06

u mnie jest tak ze jak mam na miarce w połowie miedzy max a minimum to świeci a jak na miarce jest 3/4 to gaśnie
bmw320i_e30

Post numer:#12  Postprzez paradoxx » 4 mar 2008, o 20:30

Miki u mnie gasła też po jakimś czasie a jak nie będzie chciała ci zgasnąć to odłącz obie klemy na jakiś czas i powinno już się nie palić (u mnie pomogło).
paradoxx

Post numer:#13  Postprzez muranos » 9 mar 2008, o 19:47

Tez zauwazylem u siebie wieksza bezwladnosc dzialania tego czujnika po robieniu michy
ja dokladnie czyscilem swoj czujnik i pewnikiem sie cos jakby"zapowietrzyl"
muranos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#14  Postprzez pszczola » 16 mar 2008, o 18:07

Wiatm, jestem nowy na forum ale mam też problem z ta lampka od oleju. Wymienialem osatnio silnik, ale to chyba nie mam zwiazku bo w starym tez swiecila w sumie ona wogole mi nie gasła. Nie wiem co to moze byc, moze czujnik zepsuty ?? co myslicie odłączanie aku nic nie pomaga nawet jak stojii kilka godzin (olej jest prawie na maxie)
pszczola

Post numer:#15  Postprzez debauched » 18 mar 2008, o 09:00

czesc, u mnie kontrolka zapala sie jak poziom oleju jest miedzy min a 1/2, po dolaniu oleju kontolka gasnie dopiero po jakims czasie, jesli ktos chce to mam taki jeden czujnik na sprzedaz.
debauched

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie