z góry przepraszam za odgrzewanie tematu ale mam dość duży problem z swoim silnikiem, mianowicie wymieniłem kopułkę i palec rozdzielacza, czujniki temperatury, pompa paliwa pracuje jak powinna do tego jeszcze dziś dostałem nowe przewody wn które też wymieniłem tak jak i świece i problem jaki miałem z odpalaniem nie zniknął. jak silnik jest ciepły zaraz po zgaszeniu lub kilka minut później odpala bez zarzutu jak postoi chwile dłużej mam problem z odpaleniem i muszę długo kręcić. dodam że nie stosuję dziwnych zamienników doprowadzenie powietrza jest również wymienione więc co może jeszcze być przyczyną? poza tym powoli odrestaurowuje autko i drażni mnie takie odpalanie auta na dwa razy lub długie kręcenie.dodam że w wężyku prowadzącym od regulatora ciśnienia paliwa do kolektora ssącego jest paliwo a jak mi wiadomo to chyba oznacza uszkodzenie owego regulatora
[ Dodano: 03-05-2012, 23:42 ]
regulator został wymieniony i odłączony filtr z węglem aktywnym, teraz po dłuższym kręceniu odpala to jednak jeszcze nie to może ktoś miał podobny problem i coś poradzi