[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Poszerznie felg stalowych 14" BMW e30

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#46  Postprzez wojtaq » 26 lut 2012, o 12:12

lisu, pokazać trzeba jak felga prezentuje sie na aucie bo na sucho dobrze bedzie wygladac lecz nic nam to nie daje
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#47  Postprzez pablo87 » 28 lut 2012, o 13:07

Hej! Tak się składa, że jestem posiadaczem tej błękitnej e30 podawanej tu za przykład ;) Co do 14 calowych felg to z oponą tu za dużo nie pomodzisz przy nie wielkiej glebie. Jak naciągniesz jakiś niższy profil opony to żeby furka wyglądała sensowanie to będziesz musiał ją konkretnie położyć ;)
Nie ukrywam też że w chwili obecnej moja Buńka jest odrobinę obniżona, do tego delikatnie naciągnięty balon i jakby nie było autko wygląda ciekawiej niż e30 na standardowym zawiasie i do tego jest zachowana odrobina komfortu :P
pablo87

Post numer:#48  Postprzez DaMiaNo » 28 lut 2012, o 22:45

lisu napisał(a):
kozik007 napisał(a):ja widziałem gdzieś na necie jak dwie felgi zostały odpowiednio przyciete i pospawane

Tak właśnie zrobiłem ja ze swoimi 14". I wyszło super. Nie wiem ale nie podoba mi się felga jak ma wstawiony pas blachy jako poszerzenie. Fajnie to wygląda jak się tył drugiej felgi przeniesie na przód. Mi tu wyszło 8,5 cala i jak dla mnie bomba. Może nie jestem fanem jakiegoś naciągu na maxa. Tylko nie pamiętam jaki dokładnie rozmiar opony zakładałem.

aaa no i znam tego chłopaka z tej błękitnej wąskiej, to mój dobry znajomy i powiem że te jego 14" bardzo fajnie się prezentują na aucie.

[url=http://images43.fotosik.pl/1392/a43dd28e986b7ec9m.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images47.fotosik.pl/1392/11a8f3913b137c80m.jpg]Obrazek[/URL]

Nawet z nudów rant okleiłem w stickery, ale to tylko do zdjęcia, a tak kolor felg to biała perła.

Zapomnial Ci ktos powiedziec ze nie zalozysz opony na takie kolo predzej poprzerywasz druty a o niskim profilu to juz nie mowie . Dlatego nie robi sie z dwoch felg jednej.
DaMiaNo
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#49  Postprzez Pietrek » 29 lut 2012, o 02:32

DaMiaNo napisał(a):Zapomnial Ci ktos powiedziec ze nie zalozysz opony na takie kolo predzej poprzerywasz druty a o niskim profilu to juz nie mowie . Dlatego nie robi sie z dwoch felg jednej.

Było już o tym wspomniane ;)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#50  Postprzez rempp » 4 maja 2012, o 06:10

A co do szerokości stali to ja mam R15 10' ET40, i czekam na założenie tych naleśników na lato. Chcę tam upchać 205 opone. :jum:
rempp

Poprzednia strona

Powrót do Felunek & Opony