Dziś z bratem zabrałem się za czyszczenie wtrysków "ręcznie". Zostało wszystko rozebrane, i okazało się, że wszędzie pełno czarnej mazi, przepustnica pokryta nią była po całej powierzchni od wewnątrz, kolektor również, na końcówkach wtrysków czarna smoła po prostu masakra, wszystko bardzo brudne. Kupiłem dwie puszki preparatu w sprayu do czyszczenia przepustnic, w garażu miałem strzykawkę nałożyłem na każdy wtrysk po kolei do cylinderek strzykawki a na jej cieniutką końcówkę dołożyłem rureczkę przedłużająca (była przy puszcze), wszystko uszczelniłem i psikałem sprayem do strzykawki, robiłem ciśnienie w tym czasie wtrysk był na krótko podpięty pod napięcie i sobie pracował. W ten sposób wyczyściłem wtryski, brat wyczyścił przepustnicę i kolektor. Jutro składamy i zobaczymy jakie są efekty. Założę nowe uszczelki pod kolektor i przepustnicę.
[ Dodano: 19-05-2012, 14:16 ]Witam,
M40 po czyszczeniu przepustnicy, kolektora i układu wtryskowego oraz wymianie filtra paliwa bardzo ładnie, równo i trochę ciszej pracuje oraz szybciej się wkręca na obroty.
Teraz będę musiał sprawdzić jak wygląda spalanie, ale to dopiero w przyszłym tygodniu bo urwałem odpowietrznik chłodnicy:( nowy już zakupiony, czekam na przesyłkę.
Ogólnie mogę każdemu polecić wykonanie takiej operacji czyszczenia bo już po samej pracy silnika widać poprawę no i nie ma już tej mazi w kolektorze, przepustnicy i na wtryskach. Jest trochę roboty ale kasy zaoszczędzonej też troszkę zostało w porównaniu do Jet Clean Tronic. Wydałem na uszczelki kolektora i przepustnicy, przewód paliwowy, cybanty, środek do czyszczenia, benzynę ekstrakcyjną i filtr paliwa niecałe 100zł czyli 150 w kieszeni a po odliczeniu wypadku z odpowietrznikiem zostaje 125 (kupiłem od razu 2 sztuki). No i mam pewność, że wyczyszczone jest dokładanie.
[ Dodano: 31-05-2012, 20:55 ]Witam, po przejechaniu kilkuset kilometrów mogę już coś napisać, więc beti po czyszczeniu układu wtryskowego i dolotu pali około 10-11l przy jeździe mieszanej, lubię sobie nadepnąć
Ale wydaje mi się cały czas, że jest brak mocy na wyższych obrotach. Dziś kupiłem trójnik za 8zł, dorobiłem wężyki, wrzuciłem na trójnik manometr z pistoletu do pompowania kół i wykonałem pomiary.
Wyniki są takie:
2,6 bar na wolnych obrotach
3,1 bar przy 6tyś obr.
O ile dobrze wyczytałem to powinno być 3,5 przy 800 obr i dużo więcej na wysokich obrotach?
Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Pozdro.