[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 m20b20- szarpanie, przerywanie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

E30 m20b20- szarpanie, przerywanie

Post numer:#1  Postprzez MisiekE300 » 24 maja 2012, o 11:57

Witam, uporałem się z elektryką, to teraz mam kolejny problem. E30 jak sie zagrzeje na niskich obrotach przerywa szarpie, jakby chodzila na 5 garow, wczoraj wieczorem calkiem zaczela przerywac i chocidzila caly czas na 5 garow. Dzisiaj rano odpalam i chodzi normalnie. Zaczela przerywac, dolalem 5 litrow paliwa, uspokoiła sie, przejechalem z 20km i to samo. Co może być przyczyna? Pompka? Zapchany filtr? Mialem wymienane przewody paliwowe niedawno, filtr zostal stary. Przed remontem nie mialem takich problemow.
MisiekE300

Re: E30 m20b20- szarpanie, przerywanie

Post numer:#2  Postprzez Brodoś » 28 maja 2012, o 23:13

Mi teraz padła pompa paliwa, miałem takie objawy na początku, szarpała mi i przerywala jak było "mało" benzyny, tzn. nie wystarczająco by ochłodzić pompę ;)

I tak było zawsze gdy było jej mało, dolewałem problem ustawał, myślałem że to syfy czy coś ;) Okazało się, że pompa siadała ;) No i siadła wybrałem sie tak ostatnio do olsztyna mam lpg no i nie zalalem benzyny to w domu już jade na gazie i mi daje w rure wrzuca sie beznyna i rzerywa o to malo bezyny, ale to juz nie ustało i jak zgasiłem auto to pompa już nie wstała ;)

Sprawdź pompę lub teraz nie schodź poniżej rezerwy bo padnie bardzo szybko ;)
Ew. chyba ludzię jeszcze na przepływkę przy takich objawach lub silnik krokowy, bo piszesz, że to rpzy okreslonej temp.

Chociaz moim zdaniem to pompa paliwa ;)
Brodoś

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie