[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Późna reakcja na gaz

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Późna reakcja na gaz

Post numer:#1  Postprzez Lupos » 6 maja 2012, o 10:50

Witam, mam taki problem, że mam spóźnioną reakcje na gaz tzn. stojąc czy jadąc energicznie naciskam pedał przyspieszenia i najpierw jest taka zamuła a potem się dopiero wkręca. Np. stojąc na luzie wciskam szybko gaz i silnik się z początku lekko przydusza a potem się wkręcają na obroty obroty.
Nie wiem już od czego to może być, dzieje się tak zarówno na gazie jak i benzynie z tym że na gazie jest to bardziej odczuwalne.
Cały układ dolotowy sprawdzony, jest szczelny i czysty, silnik krokowy przeczyszczony, nowa sonda ntk.

Czy to może być wina czujnika położenia przepustnicy ? może świec albo kabli ? Pozostaje jeszcze przepływomierz ?

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 6 maja 2012, o 14:59 przez Lupos, łącznie edytowano 1 raz
Lupos

Post numer:#2  Postprzez Kaczmar » 6 maja 2012, o 11:33

bardziej przepływomierz, ja tak miałem w m50
pzdr
Kaczmar

Post numer:#3  Postprzez snookie.m50 » 6 maja 2012, o 12:21

u mnie w m50b25 był podobny problem, z tym że naciskając gaz do końca auto zamulało całkowicie, musiałem mu odpuścić troszkę i wtedy było ok, po zmianie czujnika połozenia przepustnicy problem znikł także moze być u Ciebie to samo :-)
snookie.m50

Post numer:#4  Postprzez ognistooki » 10 cze 2012, o 15:30

Identyczny problem mam w m20b20, podmieniałem ostatnio przepływki i dalej to samo, auto dusi się a potem dopiero wkręca się na obroty. Ale z kolei jak odepnę kabel o czujnika położenia przepustnicy to obroty na biegu jałowym wskakują na 2000 i problem znika z zamułką, idealnie się wkręca. Mam drugą przepustnica ale z nią jest jeszcze gorzej, silnik kuleje i nie wchodzi na obroty. Macie jakies pomysły ?
ognistooki

Post numer:#5  Postprzez El Commandante » 10 cze 2012, o 17:04

oo ja mam identycznie :O
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez Ddd » 10 cze 2012, o 17:16

Odłącz przepływomierz i sprawdź czy będzie to samo, a z czujnikiem przepustnicy to można go wyczyścić - często jest tak że jest zasyfiony.
Ddd

Post numer:#7  Postprzez El Commandante » 10 cze 2012, o 17:43

ja to juz na 2 przeplywkach jezdzilem pozniej wsadzilem czujnik od m40 i dalej zero roznicy . Nie znam sie ale podobno trzeba ten czujnik jeszcze jakos ustawic ?? chetniebym keidsy podjechal kto by mi to zrobil bo juz nie mam sil do e30 . i od lsitopada stoi w meiscu :P az wrosla w ziemie :d
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez Ddd » 10 cze 2012, o 17:58

Ja miałem podobnie w m20 ale tylko na benzynie, wyczyściłem ten czujnik, z tego co wiem ustawić się go inaczej nie da bo na wałku jest wcięcie (przynajmniej przy M20). Nietety pomogło na 4 miesiące bo teraz na benzynie nie ma wolnych obrotów (na gazie jest ok). W tym samym czasie wymieniłem przepływkę na drugą i gume łączącą bo sparciała.
Ddd

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie