[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M50b25 Vanos problem na Benzynie POMOCY

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

M50b25 Vanos problem na Benzynie POMOCY

Post numer:#1  Postprzez pawełe30silver » 11 cze 2012, o 14:23

Witam! Mam problem z moim bmw e30 a mianowicie jest po swapie na m50b25 vanos a problem wygląda następująco nie chce wkręcac sie do odcięcia na PB wkręci się na chwile po czym strzeli w wydech i znów ze 2 max 5 razy odetnie i znów strzeli a poza tym jest trochę ospała jeśli chodzi o przyspieszanie posiadam gaz blosa i nie ma problemów jakiś większych i przyśpiesza podobnie na lpg jak i na gazie . Merzyłem ciśnienie na cylindrach i jest po 13 prawie 14 na dwóch minimalnie gorsze 12 na 3 i 5 cyl. nowe swiece nowe cewki listwe wtryskowa tez zmieniłem podłaczyłem pod kompa i wyszły mi takie błędy
1.please check the function of all cylinders defective valves must be replaced
1.proszę sprawdzić działanie wszystkich cylindrów uszkodzone zawory muszą być zastąpione
2.KNOCK SENSOR 2 IGNITION SYSTEM FAULT
2.Czujnika spalania stukowego 2 FAULT układ zapłonowy
3.PLEASE CHECK THE FUNCTION OF THE INJECTION ON CYLINDERS 4 AND 6
3.PROSZĘ Sprawdzić działanie WSTRZYKNIĘCIA na cylindrach 4 i 6

Juz brakuje mi siły zeby cos wymyslec moze ktoś coś poradzi bo ręce mi opadają. z Góry dziekuje i przepraszam za zawracanie głowy
pawełe30silver

Post numer:#2  Postprzez qbacki » 11 cze 2012, o 16:12

A zrob restart kompa i zobacz jakie wtedy bledy wywali?
qbacki

Post numer:#3  Postprzez DaMiaNo » 11 cze 2012, o 17:40

Sprawdz cisnienie paliwa jakie daje pompa .
DaMiaNo
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez pawełe30silver » 11 cze 2012, o 18:55

pompę paliwa wymieniałem mierzyłem ciśnienie i jest na wolnych 3,6 jad dodam gazu skacze do 4 i dodam ze nie odpinałem podcisnienia z regulatora

[ Dodano: 11-06-2012, 18:58 ]
jutro podmienie czujniki spalania stukowego z silnika bez vanosa . i dalej nie wiem co myslec dodam ze silnik trup nie jest nie katowałem czasem tylko przycisnełem od startu ale od poczatku swapu były problemy z pb . Silnik nie bierze oleju zalany Valvoline 10W40 na zimno nie katowany nie przegrzany (przynajmniej nie w moim samochodzie) bez wycieków delikatnie słychac vanosa przy 2,5 tys obr
pawełe30silver

Post numer:#5  Postprzez Panda » 11 cze 2012, o 19:11

Nie wiem czy to pomoże ale sprawdź czujniki położenia wału. Kiedy do m52b28 zarzuciłem kolektor od m50b25 miałem podobne problemy, dławiła się przy wyższych obrotach i często strzelała z wydechu. Z kumplem poczyściliśmy trochę przepustnice i kostki od tych czujników i potem latała jak głupia:)
Panda

Post numer:#6  Postprzez pawełe30silver » 11 cze 2012, o 20:10

dziekuje za podpowiedz jutro bede sprawdzał po kolei co mu tam w głowie siedzi i bede dalej opisywał tok postepowania :cool2:

[ Dodano: 12-06-2012, 07:52 ]
no i dzis z rana zrzuciłem kolektor i oba czujniki maja peknieta obudowe tylko ciekawe czy działaja czy nie i jeszcze jak na pech w wersji bez vanosa nie ma .... czy to moze byc przyczyna nieprawidłowej pracy czytałem ze one zmieniaja kąt wyprzedzenia zapłonu

[ Dodano: 12-06-2012, 17:32 ]
dodam ze po odpieciu obu czujników na bezynie tragedia wogole wkreca sie strasznie mułowato myslicie ze to mzoe byc przyczyna problemów ???? wyczysciłem kostki od czujników połozenia wałków i przepustnice ... zostaja mi te czujniki których nie bardzo mam gdzie dostac
pawełe30silver

Post numer:#7  Postprzez Panda » 12 cze 2012, o 23:35

A czy po tym masz jakąś poprawę, w sensie po oczyszczeniu lub coś?? Jeżeli nie to może kable poszły i są do wymiany, sprawdzałeś w jakim stanie dalej jest wiązka??
Jeszcze możesz sprawdzić lambdy. U siebie ostatnio wymieniałem w swojej i jest znaczna poprawa w pracy silnika.
Panda

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie