[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pin sygnalu czujnika predkosci Siemens MS41.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pin sygnalu czujnika predkosci Siemens MS41.

Post numer:#1  Postprzez udolf » 23 cze 2012, o 13:14

Witam! Samochod wchodzi w tryb awaryjny , musze podlaczyc sygnal z czujnika predkosci z dyfra. Sterownik to Siemens MS41 z e39 96r w automacie. Czy ktos wie do ktorego pinu z kostki sterownika go podpiac? pozdrawiam
udolf

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 23 cze 2012, o 17:41

Złącze silnik-buda pin9. komputer m52 pin 15

ps, odpowiedź na twoje pytanie jest w temacie swap m50/m52
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez udolf » 23 cze 2012, o 21:11

a czy ze sterownika w pinie 15 ma byc przewód brązowo-czerwony? bo wychodzi inny kolor i dlatego pytam. a w zlaczu buda silnik pod 9pinem mam czarny przewód

[ Dodano: 24-06-2012, 20:27 ]
Witam! pisze poniewaz nie chce zakladac nowego tematu. Dzisiaj podłączyłem sygnał z dyfra do 15 pinu i juz nie odcina przy 5500 idzie do konca tak jak powinno byc, ale pojawil sie inny prpblem, auto jak sie rozgrzeje to przerywa na wolnych obrotach i ma przynajmniej polowe mocy mniej niz na zimnym silniku.
Czujnik wału i wałka- ok.
Cewki fajki i swiece- nie wiem, ale wychodze z zalozenia ze gdyby cos bylo nie tak to nawet na zimnym silniku bylo by to odczuwalne.
Przepływomierz- reaguje na odpiecie na zapalonym silniku i uwazam ze nawet lepiej pracuje po jego odlaczeniu, a po ponownym podlaczeniu ponownie telepie.
Czy ktos mial podobny problem??
udolf

Powrót do Elektryka & Oświetlenie