[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b25 faluje zimny/cieply

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m20b25 faluje zimny/cieply

Post numer:#1  Postprzez Kuba-e21 » 26 cze 2012, o 01:09

Witam, mam taki problem moje m20b25 faluje na biegu jałowym do tego spotnia ze momentami az szarpie silnikiem. Objawy sa zaraz po odpaleniu, na cieplym i na zimnym motorze. Nie wazne jak długo chodzi nic sie nie zmienia. Niestety nie rozumiem dlaczego obr. tego nie pokazuje... :mad2: Auto wkreca sie bez problemu i ma moc w pelnym zakresie obrotow. Odpala jak zegarek. Po odpieciu przeplywki gaśnie, po odpieciu sondy lambdy lub krokowego nie ma zadnej reakcji (na cieplym i zimnym). Podmienilem 3x regulatorow cisnienia na listwie, nadal to samo. Wymienilem pompe paliwa (stara hałasowała), nadal to samo. Filtr paliwa, swiece, kable zaplonowe, palec sa nowe, a kopulka w bdb stanie.

Dzisiaj wieczorem odkrylem ze po bardzo mocnym nacisinieciu weza powrotnego z regulatora cisnienia paliwa silnik przestaje prawie wogole falowac... Wiec troche juz tego nie ogaraniam.

Ktos wie moze o co kaman ??
Kuba-e21
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Dantte26 » 26 cze 2012, o 10:15

Kuba-e21 napisał(a):moje m20b25 faluje na biegu jałowym

umyj i nasmaruj krokowca smarem w spreyu...sprawdź szczelność kolektora ssącego, a w szczególności gumę dolotu (wewnętrzne części harmonii i odnoga pod krokowca) oraz drożność i prawidłowość w działaniu węża podciśnienia sterującego regulatorem ciśnienia...

Kuba-e21 napisał(a):Dzisiaj wieczorem odkrylem ze po bardzo mocnym nacisinieciu weza powrotnego z regulatora cisnienia paliwa silnik przestaje prawie wogole falowac...

koniecznie zmierz ciśnienie na listwie wtryskowej...przy okazji i dla spokojności zmierz napięcie na wtyczce pompy paliwa, czy aby na pewno jest stałe 12V...pod lupę weź także przewodność samego połączenia wtyczka-pompa...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Luca » 26 cze 2012, o 10:23

Elo, a zmierzyłeś sondę ?

Warto sprawdzić czy ma odpowiednie napięcie.
Dodatkowo tak jak pisze kolega i ostatnio spotkałem się z uszkodzonym przewodem do wtryskiwacza. Wtedy dzieje się podobnie.

Pozdrawiam i daj znać jak połapiesz co by wiedza dla potomnych była :)
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris :( 27-09-2003)
Luca
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Kuba-e21 » 8 sie 2012, o 15:48

Okazalo sie ze ktos wstawil komp z m30b35 wersja USA z e28... Mam teraz kompa z m20b25 i wszystko jest ok.
Kuba-e21
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez graba001 » 8 sie 2012, o 18:04

właśnie mam podobny problem, zaraz też sprawdze czy oby napewno jest dobry komp u mnie :)
graba001

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie