[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czujnik temperatury-wiązka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Czujnik temperatury-wiązka

Post numer:#1  Postprzez jesioLek » 17 lip 2012, o 20:03

Witam, kulam się z problemem niedziałającego wskaźnika temperatury już od długiego czasu, w wolnym czasie rozebrałem liczniki, i wywaliłem wiązkę po sprawdzeniu miernikiem przejścia między kablami, niestety brak przejści, rozważę każdą propozycję innego sprawdzenia kabli, dodam, że zmieniałem silnik z 1.6 na 1.8is i wszystko pięknie kontrolki, wszystko wszystko prócz napięcia na wskaźniku temperatury(wymieniłem oba czujniki)
Fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jesioLek

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 17 lip 2012, o 20:49

Piny w okrągłym gdzieździe Ci się zgadzają tak ?

Przestało działać w momencie swapu ?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez jesioLek » 17 lip 2012, o 21:23

tak, przestał działać po swapie i teraz kwestia, nie wpadłe na to że piny mogą się nie zgadzać, jest taka możliwość ? na gniazdo nie zwróciłem uwagi, szczerze powiedziawszy, jest jakis schemat tego ? może od tego zacznę dalsze poszukiwania, lecz 1 pin byłby odpowiedzialny osobno za wskaźnik temperatury ?
jesioLek

Post numer:#4  Postprzez mck » 19 lip 2012, o 10:20

Temperatura powinna być na pinie 4 brązowo-biały kabel i to się raczej nigdy nie zmieniało. Sprawdź czy masę do silnika przy prawej łapie masz dobrze przykręconą, wykręć czujnik i przeczyść miejsce styku z nim na silniku, on się masuje z silnika więc powinien mieć z nim dobry kontakt, może coś tam zaśniedziało. Ew. czujnik jest totalnie spierdzielony? Wymień na inny i sprawdź.

Ewentualnie sprawdź czy masz przejście z zegarów do złącza silnik - buda. Jeśli tak to puść nowy kabelek w wiązce silnika i będzie działać:)

Patrzę też jeszcze na te Twoje niewyraźne fotki i może po prostu wsuwka we wtyczce na ten brązowy czujnik jest uszkodzona?
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie