[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 przerywa przy 5000 RPM

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m20b20 przerywa przy 5000 RPM

Post numer:#1  Postprzez Mak-E30 » 17 lip 2012, o 20:49

Witam..
Szukałem podobnego tematu, podpiąłem się nawet pod jednego, ale zero odzewu.. :(
Martwi mnie to więc sorki, ale założyłem nowego posta
Jest tak:
Rok 87/88, Silnik M20B20 z gazem(nie sekwencja) i BLOSEM

Problem jest taki, że w trakcie przyspieszania przy ok. 5000 tyś. obr. prawie wale głową w kiere, bo mi nagle odcina..
Dzieje się to najczęściej przy 5000 albo 5500 tyś. obr. czasem przy 4 tys.
Zdejmuje noge z gazu i próbuje ponownie wkręcić i zwykle jest tak samo, czasem przy ponownej próbie uda mi sie przejść tą granice..( tak przy okazji to przy jakich obr. normalnie powinna odciąć?)
Dzieje się tak niezależnie od tego czy jade na LPG czy PB. Zdarza sie ze jak jade na LPG i mi sie to stanie to słysze jakiś strzał.. prawdopodobnie z wydechu..

zauważyłem jeszcze, że jak łagodnie przechodze tę granice 5 tys. to jest ok, gorzej jak przy 3-3.5 tys. konkretnie wdepne to mi ją nawet potrafi odciąć przed 4 tyś. HELP ME bo coraz bardziej mnie to przeraża..
Z góry dzieki za odpow. i pozdrawiam :cool2:
Mak-E30
Rekrut

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#2  Postprzez Kajfer » 17 lip 2012, o 22:34

co z układem zapłonowym? może juz zleniały ze starości? kable świece palec kopułka.
sonda lambda ? tylko ze przy blosie sonda chyba nie odgrywa roli...
Kajfer
Uczeń

Moje BMW: 335
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: NIE
Silnik: M30B35

Post numer:#3  Postprzez Luca » 18 lip 2012, o 08:55

Sprawdź sobie czujniki temperatury silnika oraz pod przepustnicą masz taki czarny elektrostyk, zerknij czy w środku jest poprawnie (nie zielono) i czy działa.

Napisz czy dzieje się to jak silnik jest zimny czy ciepły, spróbuj jechać normalnie w sposób 0/1, jeżeli będziesz bawił się pedałem gazu płynnie zauważ czy to się nie nasila.

Pozdrawiam
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris :( 27-09-2003)
Luca
Student

Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#4  Postprzez Mak-E30 » 18 lip 2012, o 19:48

Generalnie jak wskazówka temp. nie jest w pionie to staram sie nie przekraczać 3.5 tyś. także nie wiem, ale dzisiaj wziąłem ją na test(na zimnym silniku) i na PB na drugim biegu też mi to zrobiła, potem jechałem na LPG jak sie już zagrzała i o dziwo szła do 5500 Rpm bez problemu.. ale z kolei jak przy tych 5.5 tyś. odjąłem noge z gazu to mi strzeliła.. :shock:
Jak mam rozumieć jazde 0/1 ?? jak płynnie dodaje gazu to jest ok, tylko nie ma frajdy :D jak wdepne to przerywa, tak jakby dostawała za dużo paliwa i jakiś czujnik odcina dopływ..ale to są moje domysły(zwykłego motoryzacyjnego laika) Postaram sie sprawdzić te czujniki i ten elektrostyk i napisze co mi z tego wyszło..
Pozdrawaim :cool2:

[ Dodano: 19-07-2012, 19:33 ]
Wolpen.. nie moge Ci wysłać prywatnej wiadomości bo masz chyba zablokowaną tą opcje..
Mak-E30
Rekrut

Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez beyu » 29 lip 2012, o 18:57

mialem podobnie , zobacz palec rozdzielacza i kopulke... jak sa zuzyte to sie nie wkreca
beyu

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie