Post numer:#1
przez Jasmen » 6 sie 2012, o 08:22
Witam, kupiłem e46 318i '99 z uszkodzonym silnikiem, jak wiadomo znajduje się tam silnik m43b19TU , najprawdopodobniej uszkodzony jest układ korbowy, częsta awaria wyżej wymienionego silnika. Naprawa będzie raczej nieopłacalna więc czeka mnie wymiana tego motoru ale nie wiem czy jest sens szukać takiego samego w którym za jakiś czas może się zdarzyć to samo, myślałem nad jakimś r6 ale w samochodzie docelowo będzie gaz i auto ma być tanie w eksploatacji bo będzie służyć jako :cen: i zastanawiam się czy jest możliwość złożenia tego silnika na bazie m43 z e36 , mam kompletny silnik m43b18 z automatem po przebiegu 70000km czyli prawie nówka, wiem że głowica w obu silnikach jest identyczna ale zupełnie inny jest dół, nie dość że większa pojemność to posiada jeszcze jakieś wałki równoważające, stąd pytanie czy jeśli włożę goły słupek m43 z osprzętem od m43TU to będzie miało prawo to działać? Ew. kompletny swap m43b18 do e46? Czy najlepiej szukać oryginalnego m43tu i jeździć aż padnie? Kombinuję tak bo z tego co wiem zwykłe m43 są ponoć żywotniejsze a auto ma bezawaryjnie jeździć