[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Padające pompy paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Padające pompy paliwa

Post numer:#1  Postprzez Prins » 7 sie 2012, o 12:00

Panowie mam problem z moja e30 a właściwie z tym ze wciągu 1 miesiaca padły mi 3 pompy paliwa :mad2:
Bak jest czysty przy pierwszej wymianie pompy wymieniłem tez filtr paliwa znajdujący sie pod podłoga. Paliwo tankuje na Orlenie PB95.
Gdzie szukac przyczyny bo mi juz rece opadaja :cho:
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez kratek » 7 sie 2012, o 14:39

Jazda,na rezerwach,zamienniki pomp paliwa. Mi upadla pompa po 3 dniach bo kupilem zamiennik a nie bosh... Wiem ze bosh w harcie kosztuje 900zl LOOOOOOL dlatego kupilem za 100zl zamiennik. Lepiej czasem uzywke po taniosci dorwac ale oryginała.
kratek

Post numer:#3  Postprzez Prins » 7 sie 2012, o 14:59

Jazda,na rezerwach,zamienniki pomp paliwa. Mi upadla pompa po 3 dniach bo kupilem zamiennik a nie bosh...

Nigdy nie jeżdżę na rezerwie, ostatnia z pomp to zamiennik pozostałe to boscha uzywki .

kratek napisał(a):Wiem ze bosh w harcie kosztuje 900zl

Nie wiem skad takie bajki mam dostęp do ori boscha za 330 zl
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Dantte26 » 7 sie 2012, o 15:29

Prins napisał(a):ostatnia z pomp to zamiennik pozostałe to boscha uzywki

podejżewam że właśnie w tym tkwi problem...osobiście nie polecam używanych choć oryginalnych pomp paliwa...chyba że z jeżdzącego auta...pompy po leżakowaniu w garażach padają po kilku miesiącach...natomiast jeśli sprawa tyczy się zamienników to kwestia jest jeszcze jakiego producenta...jeśli kiepski producent to i wyrób będzie kiepskiej jakości...od siebie polecam pompy marki QAP bądź oryginał Bosch...wydasz w obu przypadkach trochę więcej ale będziesz miał spokój...takie moje zdanie...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez kratek » 7 sie 2012, o 15:32

Prins, Ale tamta w harcie bosha co ja mowie byla cała z osprzetem,z czunikiem polozenia paliwa i ze wszystkim innym i kosztowala 900zl.
kratek

Post numer:#6  Postprzez 1 1 » 7 sie 2012, o 16:05

Witam. Moja betka ma taki problem, że jak postoi pod górkę - nawet delikatną - to ma problem z odpaleniem, albo jak z gazu przełączę na benzynę podczas jazdy, to czuję szarpanie, ubytki mocy, po czasie gaśnie. A po chwili odpalę i wszystko git. Mocniejsza niż na gazie, aż przyjemnie. Czy to jest objaw zużycia pompki paliwa? I raz odpala od strzała, raz trzeba piłować rozrusznik, po czym raz chodzi równo, raz nie. Aha, na gaz przełącza się przy obrotach, nie ma możliwości odpalenia z gazu.
1 1

Post numer:#7  Postprzez Prins » 7 sie 2012, o 17:50

Ja nie mam gazu i raczej mial nie bede
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Blazej0909 » 7 sie 2012, o 18:37

dziwne bo u mnie w takim wypadku jak piszesz pomogła wymiana filtra paliwa i przewodów. Spróbuj zmienić jeszcze przewody paliwowe może to coś pomoże.
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#9  Postprzez jackx-36 » 7 sie 2012, o 21:43

CR04, wymień przewody WN i kopułkę z palcem rozdzielczym. najlepiej jak by wszystko było BREMI
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie