[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Lakierowanie i polerka felg

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#31  Postprzez Lukas18 » 13 kwi 2011, o 21:23

Jak już drążymy ten temat, to jak scansol sobie radzi z podkładem? Bo kupiłem jakiś inny środek w sprayu i szału nie robi i niem wiem czy inwestować w scansol czy męczyć się dalej z tym co mam...
Lukas18

Post numer:#32  Postprzez kris » 27 sie 2012, o 17:48

Panowie odgrzebuje, bo mnie szlag trafia... ;-)

Poleruję felgi, ale ciągle coś nie jest idealnie. Lustro jest, tyle że z boku, od czoła uzyskać nie mogę. Po papierach lecę zieloną, potem białą (wszystko na bawełnie) i tak wychodzi póki co najlepiej. Jak dorzucam do tego Dursol czy Mothers efekt się psuje. Jak się dokładnie przyjrzeć to widać mini nierówności. Nie wiem czy to alu jest tak delikatne, czy po prostu za mało czasu poleruję zieloną pastą. Podkreślam, z boku lusto śliczne, od czoła - brak. Kończę przecieranie na papierze 2000 i rysy po papierze są głębsze niż te mikronierówności, więc nie wiem o co kaman.
kris

Post numer:#33  Postprzez deeste » 29 sie 2012, o 15:24

Na gołe aluminium bez wżerów najpierw papiery wodne od 800 do 2500 , póżniej Autosol + filc , na koniec autosol + bawełna taka jak w aukcji

http://allegro.pl/tarcza-polerska-trzpi ... 86484.html

P.S. w inne pasty niż autosol nie wierze :D :D
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#34  Postprzez addamE30 » 29 sie 2012, o 15:47

kris, powiem ci że dużo zależy od amelinium ;d spotkałem się już z takim, że dwojąc się i trojąc ni ch... nie mogłem uzyskać zadowalającego efektu. jeżeli masz wątpliwości co do dokładności wykonanych prac to spróbuj sobie na jakimś małym obszarze powtórzyć cały proces od zera. wtedy dowiesz się czy można zrobić coś więcej

deeste, czasem zdarza się takie amelinium że autosol nie daje rady bo po prostu od niego robi się delikatny mleczny odcień. i tak jest w przypadku bbs rz które już kiedyś polerowałem i autosolem to tam super lustra się nie uzyska ;d. no chyba że wtedy pośpiech mnie zgubił. teraz będę robił następne rz-ty mam nadzieję że będzie mega lustro bo to do mojej buni;d

pozdrawiam
addamE30

Post numer:#35  Postprzez kris » 29 sie 2012, o 22:17

dziś dotarł do mnie Autosol Metal Polish i efekt może ciut lepszy...

deeste, czemu używać Autosolu z filcem? Tak naprawdę filc został chyba stworzony do twardych past (jak PP-50), poza tym mocniej rysuje niż bawełna...nic nie kapuje.
kris

Post numer:#36  Postprzez addamE30 » 30 sie 2012, o 15:58

rysuje mocniej niż bawełna ale mniej niż papier 2500 dlatego filcem można zrobić taki wstępny poler no a potem bawełna.
zamiast autosol metal polisch mogłeś kupic autosol aluminium polisch. jest delikatniejsza co za tym idzie lepiej nadaje sie do końcowego polerowania.

twarde pasty są dobre ale są potrzebne wysokie obroty i dość mocny docisk i przez to niektórych stopów aluminium nie wypolerujesz na lustro i najlepiej mieć co najmniej trzy pasty twarde o różnej gradacji bo jedną np. do polerowania końcowego i tak nie uzyskasz lustra nawet po papierze 2500. jeszcze jedno jak polerujesz twardymi pastami to trzeba to robić bardzo równomiernie bo w innym przypadku powstają nierówności które będą się świecić ale efekt nie będzie porażający(moim zdanie np wiertarka odpada)

sory że się wtrąciłem ale mam nadzieję że pomogłem.

pozdrawiam
addamE30

Post numer:#37  Postprzez Qbens » 4 wrz 2012, o 09:56

Panowie ile autosolu pójdzie mniej więcej na takie ranty ? Bo chcę zamówić i nie wiem czy brać dużą puchę czy kilka tubek.

Obrazek
Qbens

Post numer:#38  Postprzez Pietrek » 4 wrz 2012, o 11:30

jedna tubka Dursolu...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#39  Postprzez addamE30 » 4 wrz 2012, o 13:34

dursol to stara nazwa dzisiejszego autosolu. tak dla jasności :)
addamE30

Post numer:#40  Postprzez Grzesiek2290 » 4 wrz 2012, o 13:39

To dla czego figurują u jednego producenta jako 2 inne pasty i na dodatek dursol jest ponad 2x droższy?
E30 325i 87' - rozebrałem i nie umiem złożyć
Grzesiek2290
Doktor

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B2X

Post numer:#41  Postprzez Qbens » 4 wrz 2012, o 13:44

Dursol jest w tubkach 200ml, a Autosol 75ml. Cena wychodzi podobna bardzo.
Qbens

Post numer:#42  Postprzez addamE30 » 4 wrz 2012, o 14:44

no i masz odpowiedź :)
addamE30

Poprzednia strona

Powrót do Felunek & Opony