[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nierówna praca silnika

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Kicha » 19 gru 2007, o 00:03

Jak allegro to pewnie sciagnieta z jakiejs przyprowadzonej. fakt oryginal ,ale ja wole z ASO , poki mnie stac to staram sie tam kupowac. Stammek widzisz jednak iS to cos skoro i guma jest drozsza od m20 :mrgreen:
Kicha

Post numer:#17  Postprzez maaaad » 19 gru 2007, o 12:57

Kicha, to była nówka. Na bmwfans.info podano cenę tej części na kwotę 15 E, co daje niecałe 60 zł.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez Knox325 » 15 sty 2008, o 23:23

Nadal nie wiem co może być przyczyną tak nierównej pracy silnika. Odpalałem beje ostatnio w garażu i lekka załamka bo silnik i cale auto drżą... Niestety szklanka postawiona na kolektorze dolotowym skacze aż niemiło. Zrobilem reset i pomoglo troche jesli chodzi o falowanie obrotow. Do tych co się dobrze znają na m20 co z mechanicznych części może być tego przyczyną? Zużyty wałek rozrządu,czy może coś pod głowicą? Auto ma dopiero 180tys najechane i w dodatku automat takze raczej nie ma mowy o jakims skatowaniu. Sam jechalem po autobahnie 220kmh to chyba cos z tych 170 kucy jeszcze jest :roll:
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez Stammek » 16 sty 2008, o 03:11

wytarte dzwigienki zaworowe,silniczek krokowy(spróbuj wycyscić),przeplywka(najlepiej podmień),sonda lambda-sprawdz to wszystko to bedziemy mysleć dalej.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#20  Postprzez Knox325 » 17 sty 2008, o 10:07

Przepływke i krokowiaka:) ostatnio czyściłem są w dobrym stanie ponieważ obroty już po resecie nie falują a jak miałem jeszscze niem ubezpieczenie to zapomniałem raz podłączyć przepływkę...hehe myślałęm ,że to koniec silnika :duh:Kopółke i palec wyczyściłem a przewody są całe,świece nowe. Nie wiem za bardzo jak lambde sprawdzić ale czyściłem w niej styki ostatnio. Ze złych objawów silnik za mocno się telepie jak na m20. Mam drugą bete 320 a w niej chodzi jak zegarek dosłownie zero wibracji pod tyłkiem i na kierownicy :cool2: No i na początku chciałem wymienić świece po zakupie auta a były mooocno zaolejone, aż się wylało troche oleju z głowicy. Po wymianie zrobiłem 1000km (jak juz sie wdepnie gaz to się naprawdę miło zbiera) i skonczylo mi sie ubezpieczenie ale ostatnio patrzylem na swiece to nie ma juz na nich oleju a w dolocie tez juz go prawie nie ma :shock: Tak tak na poczatku chcialem tez filtr powietrza wymienic a okazalo sie że jest na nim olej, na gumce i przepustnicy :jawdrop: Dlatego wydaje mi się ,że może to być przyczyna raczej mechaniczna niż uszkodzony któryś czujnik. Jakie są koszty wymiany np. uszczelniaczy zaworów czy dźwigienek(ogólnie zrobienia głowicy na top)???
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez Stammek » 17 sty 2008, o 17:58

dzwigienki zaworowe około 60zl za szt czyli 720zl za wszytskie 12 szt...
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#22  Postprzez ICEMAN » 17 kwi 2008, o 20:12

W moim nowym serduchu (M30) tez jest problem z wolnymi obrotami.
Zauwazylem ze po odpieciu sondy lambda obroty po chwili sie stabilizuja i chodzi ok. I teraz pytanie - wymieniac w ciemno, czy moze po odpieciu komp wchodzi w jakis tryb awaryjny i dlatego stabilizuje obroty?
ICEMAN

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie