[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Audio E30 oryginał ?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#31  Postprzez pawels5 » 12 paź 2012, o 20:34

Osobny wzmacniacz zasilający przód i osobny na suba jest o wiele lepszym rozwiązaniem. Kwestia wydajności prądowej wzmacniaczy. Będzie mocniej i możesz dobrać mocniejszego wzmaka pod suba i jakościowego pod przód. Oczywiście 4 kanały są wygodniejsze i niekiedy tańsze. Popatrz na np. średnie instalacje, gdzie zasila się wszystko oddzielnymi wzmacniaczami, nie wspominając już o aktywce. Dobre 4 kanały (ale dobre) też nie są złe w budżetowych instalacjach.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#32  Postprzez Artiv » 13 paź 2012, o 11:58

Panowie to da się coś poskładać sensownego bez wzmacniacza?
Nie chce żadnych tub basowych czy wzmacniaczy nie trzeba mi audio co urywa d.... tylko coś co gra w miarę fajnie. Ostatnio miałem okazję siedzieć w Ducato radyjko JVC plus głośniki fabryka i gra naprawdę fajnie bez jakiś wiejskich tub i wzmacniaczy ( bez urazy) ale ja takie rzeczy uznaje za zbędne.
Artiv

Post numer:#33  Postprzez pawels5 » 13 paź 2012, o 15:28

Najpierw słyszysz głośniki pod samym radiem i mówisz, że jest ok, a później pytasz się czy można coś sensownego kupić? To kup to jvc i takie same głośniki i masz sprawę z czapki.
Artiv napisał(a):bez jakiś wiejskich tub i wzmacniaczy

Zgadza się, są wieśniackie wzmacniacze i dobre. Jeśli masz kupić wieśniacki, to lepiej samo radio.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#34  Postprzez Artiv » 13 paź 2012, o 21:30

pawels5 napisał(a):Najpierw słyszysz głośniki pod samym radiem i mówisz, że jest ok, a później pytasz się czy można coś sensownego kupić? To kup to jvc i takie same głośniki i masz sprawę z czapki.
Artiv napisał(a):bez jakiś wiejskich tub i wzmacniaczy

Zgadza się, są wieśniackie wzmacniacze i dobre. Jeśli masz kupić wieśniacki, to lepiej samo radio.

Spoko bez napinki podałem tylko przykład że bez wzmacniacza i tuby też może to grać fajnie (w stopniu który mi odpowiada wystarczy i satysfakcjonuje)

pawels5 dzieki za podpowiedz z głośnikami.
Artiv

Post numer:#35  Postprzez potejtos » 14 paź 2012, o 12:59

Ja tez mam JVC i jestem zadowolony. Kiedy w pracy mielismy w roznych autach, radia najrozniejszych marek od Sony, przez JVC, Pajoniera i inne wynalazki. Instalacje seryjne, glosniki zazwyczaj fabryczne lub inne budzetowe. Radia oczywiscie podstawowe modele. Z obserwacji wynikalo, ze JVC gralo w takich zestawieniach najlepiej.

Jesli nie chce pchac wzmacniacza, to musisz kupic glosniki, ktore maja mala moc RMS, zeby samo radio jakotako je naglasnialo. Jak chcesz to mam jakies 13tki Sony, ktore sa mi zbedne.
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#36  Postprzez valdi80 » 15 paź 2012, o 00:33

Sprawa jest nieco bardziej złożona, niż się wydaje. Ducato ma inaczej umiejscowione głośniki, inna jest konstrukcja obudów. Najważniejsze są głośniki- musisz kupić takie, które przy tych 15W RMS coś zagrają, czyli muszą mieć sporą sprawność. Dobrze by było, żeby był to system odseparowany. Radio to w tym wypadku rzecz drugorzędna, JVC, Pioneer, czy Alpine w wersji budżetowej zagra podobnie... Wzmacniacz nie jest po to, żeby to grało głośno, ale żeby było czysto i wyraźnie, subwoofer to nie tuba, ale skrzynia, jeśli jest to dobrze zgrane, nie masz prawa wiedzieć, że bas dochodzi z bagażnika... Ale to już inna para kaloszy...
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS