[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

podstawa filtra oleju M30

Wszystkie sprawy związane z mechaniką

podstawa filtra oleju M30

Post numer:#1  Postprzez Selected » 17 paź 2012, o 00:32

Witam, posiadam podstawę filtra oleju do m30 z chłodnica oleju. Tylko jest ten problem z nią, że jak auto dłużej postoi to z cieka z niej oleju i przez 5-6 sekund świeci się ciśnienie oleju.
Ten którym olej dostaje się do podstawy jest ewidentnie szczelne bo nie spada nim ani kropla oleju. A spustowy na odkręconym deklu delikatnie popuszcza olej, wiadomo że na odkręconym powinien zlatywać olej więc nie powinien to być problem tym bardziej, że trwa to dojść długo zanim zleci cały olej z podstawy.
Wie ktoś może gdzie można takie zaworki dostać? bo chętnie bym je wymienił na nowe.
Ewentualnie jakieś sugestie gdzie może być problem.
Selected
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: -------
Silnik: M30b35
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 17 paź 2012, o 08:35

a skąd masz pewność że to tego wina ?
może ciśnienie świeci z całkiem innego powodu ?
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#3  Postprzez Selected » 17 paź 2012, o 18:26

Na to stawiam, bo p dłuższym staniu jak odkręcam dekiel od podstawy to nie w niej oleju, a powinna utrzymać olej w niej. A ostatnio odkręcałem jedną podstawę od silnika który leżał dojść długo u gościa w garażu bez oleju, a po odkręceniu dekla normalnie w niej był olej i właśnie na dniach będę ją zakładał i sprawdzał czy to pomoże. A chętnie chciał bym uratować moją podstawę z podpięciem na chłodnice oleju.

A nie mam żadnych problemów z tym żeby na wolnych obrotach ciśnienie się zapalało, nawet po jakimś przegonieniu auta.
__
Zmiana podstawy pomogła. Tylko teraz kwestia uratowania tamtej z chłodnicą oleju.
Selected
Student

Moje BMW: 318
Silnik: M30b35

Powrót do Techniczne