[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

POMPA PALIWA W?SKA LAMPA - przeróbka na szerok??

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

POMPA PALIWA WĄSKA LAMPA - przeróbka na szeroką?

Post numer:#1  Postprzez Adaasko » 30 paź 2012, o 15:29

Witam, pany, straszna sprawa, spieprzyła mi się pompka paliwa, a raczej dwie.

temat jest dla mnie troche tajemniczy, i licze że ktos to mocno ogarnia.

z Tego co wiem, waska lampa ma 2 pompy, w zbiorniku, i w progu. Ja okazalo się , spierdoloną mialem tą w zbiorniku, przez co duzo do roboty miala ta w progu (ustawione szeregowo) i też wkoncu sie zesrala.

moje pompy to:
Obrazek

i w progu

Obrazek

a szeroka ma tylko w zbiorniku...

i tu moje pytanie, czym sie rozni zbiornikowa od wąskiej (sparowana z progowa) od tej szerokiej (która lata solo), i czy mozna wrzucic poprostu pompke od szerokiej i wyjebac tą z progu?
Adaasko

Post numer:#2  Postprzez ksx9 » 30 paź 2012, o 16:15

Dobre :twisted: :cool2: e30stki nie miały dwóch pomp, więc może ktoś zmieniał zbiornik paliwa na taki w którym była już pompa.

Na twoim miejscu dałbym drugą pompkę w zbiornik, a tą z progu wywalił
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Adaasko » 30 paź 2012, o 16:51

no własnie dzidzius mnie tak też oświecił, niezłe :cen: jaja.

mam fotki swojego gniota:

Obrazek

pod kanapą

a w progu

Obrazek

zaś wlasnie gadam z kolejnym kolega, i mówi że mam dwie, w serwisie ze dwie.... w zbiorniku głowna, w progu wspomagająca.
Adaasko

Post numer:#4  Postprzez Dudi81 » 30 paź 2012, o 16:55

ksx9 napisał(a):Dobre :twisted: :cool2: e30stki nie miały dwóch pomp, więc może ktoś zmieniał zbiornik paliwa na taki w którym była już pompa.

Na twoim miejscu dałbym drugą pompkę w zbiornik, a tą z progu wywalił

I tu kolego się mylisz e30 miały dwie pompy paliwa szczególnie wąska lampa. Ta w baku jest tylko pomocniczą pompą paliwa ona nie robi dużego ciśnienia tylko ma doprowadzać paliwo do zewnętrznej pompy a ta robi ciśnienie . Można by spróbować dać nowe przewody paliwowe zamontować pompkę paliwa w baku dodatkowo trzeba przedłużyć kable od zasilania.
Dudi81
Rekrut

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Touring
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez Adaasko » 30 paź 2012, o 17:34

No dobra, wiec w takim razie - szeorka ma tylkow zbiorniku - jest to taka sama pompa jak w szerokiej?
Adaasko

Post numer:#6  Postprzez piti » 30 paź 2012, o 17:45

Dudi81, mam e30 2.5 ix coupe waska i jakos mam pompe tylko w progu :)

co do pompy w zbiorniku nie może być taka sama jak w szerokiej bo ona odrazy generuje ciśnienie która jest doprowadzane do listwy paliwowej , nie ma żadnej pompy po drodze w szerokiej oprócz tej w baku
piti
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez ksx9 » 30 paź 2012, o 18:02

Adaasko napisał(a):I tu kolego się mylisz e30 miały dwie pompy paliwa szczególnie wąska lampa. Ta w baku jest tylko pomocniczą pompą paliwa ona nie robi dużego ciśnienia tylko ma doprowadzać paliwo do zewnętrznej pompy a ta robi ciśnienie . Można by spróbować dać nowe przewody paliwowe zamontować pompkę paliwa w baku dodatkowo trzeba przedłużyć kable od zasilania.

Musiałbym zobaczyć aby uwierzyć :D pokaż jakiś obrazek z realoem, bmwfans itp.

Po co miała by być druga pompka, która miała by tylko doprowadzać paliwo, skoro zwykła pompka z progu bez problemu zasysa paliwo z baku?? Jak wiadomo pompy pompują wszystko, nie tylko paliwo ale powietrze też.

Adaasko, najlepiej sprawdź po Vinie części do twojego auta i dowiesz się całej prawdy o tych pompkach, sprawdź również numery z pompki zewnętrznej jak i wewnętrznej :cool2:
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Silnik: m42b18

Post numer:#8  Postprzez Waski » 30 paź 2012, o 18:05

moja pierwsza e30 jaką miałem i pociołem miała 2 pompy paliwa w baku i przy progu 325ix waska lampa
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i
Silnik: MxxBxx

Post numer:#9  Postprzez Adaasko » 30 paź 2012, o 18:20

nie wiem, cięzko stwierdzić, inne technologie, inne czasy moze faktycznie trzeba było dwóch?

skads sie to bierze, zreszta w ori katalogu mam niby dwie.

a na real oem ja nie umiem patrzec, albo :cen: wie co, ale jest tam tyle gowien i niedokladnych opisow, i rysunkow pogladowych ze nie ogarniam tej kuwety

[ Dodano: 30-10-2012, 17:28 ]
z tego co mi sie wydaje, i co oglądam, to ta z progu to czesto uniwersalna, zamienna z innymi autami.

[ Dodano: 30-10-2012, 19:48 ]
wyjąłem pompe

Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 30-10-2012, 19:54 ]
w szeroiej wydaje sie ze te pompka jest dluższa, sam nie wiem?...
Adaasko

Post numer:#10  Postprzez Pietrek » 30 paź 2012, o 21:42

Moja eta 85 rok również ma 2 pompy paliwa, na 100% nic nie było kombinowane, rozkładałem auto do remontu, wiązka w 100% ori, wszystkie węże i opaski również.
Wąskie miały 2 pompy.

Po co miała by być druga pompka, która miała by tylko doprowadzać paliwo, skoro zwykła pompka z progu bez problemu zasysa paliwo z baku??

Jak będziesz mieć niski poziom paliwa, paliwo się cofnie, powietrze w przewodzie to wiesz ile pompa to będzie zasysać ? Tyle że zacząłbyś się głowić co się zepsuło że tak długo odpala ;)
Jedna pompa przepchnie paliwo do progu, a tamta już pociągnie jak szesnastolatka w wiejskiej dyskotece.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#11  Postprzez Adaasko » 30 paź 2012, o 22:20

Pietrek, twoja pompa ze zbiornika wyglądała tak samo?
Adaasko

Post numer:#12  Postprzez Dave » 30 paź 2012, o 23:30

potwierdzam moja waska tez ma dwie popmy w progu i zbiorniku .. napewno tak bylo oryginalnie
Dave

Post numer:#13  Postprzez innyswiat_04 » 30 paź 2012, o 23:54

W mojej m20b23 z 84 jest jedna pompa przy lewym progu taka jak na twoich zdjęciach
Może masz wąską na rynek Austriacki?? w VIN powinna być zawarta taka informacja
innyswiat_04

Post numer:#14  Postprzez Pietrek » 31 paź 2012, o 08:17

Adaasko napisał(a):Pietrek, twoja pompa ze zbiornika wyglądała tak samo?

Bij mnie laciem, nie pamiętam :(
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#15  Postprzez Adaasko » 31 paź 2012, o 10:19

Nic nie pozostaje mi innego jak sprzedać Ci cięzkię pęgi LACIEM :D

jakas pompa moze sie nagrywa, chocicaz sytuacja jest chjowa, jedyna uzywka 200zl... wtf...

do szerokiej kosztują jakies grosze, wygladaja podobnie, ale to ta do waskiej musi kosztowac w uj...
Adaasko

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie