[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M20 TPS

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Wiotki » 25 lis 2012, o 01:45

Tak , całkiem zapomniałem o temacie :shock: , okazało sie ,że majster trafił się wadliwy i zaniżał sygnał wyjściowy , odesłałem na naprawę gwarancyjną i wszystko śmiga .
Niestety nie mogę tego wystroić do końca jeszcze , bo albo skończyły mi się seryjne wtryski albo pompa paliwa ...
Na razie udało się ugrać prawie 190 koni z 2.5
A jedzie to tak ...
http://www.youtube.com/watch?v=8sZpurPX ... e=youtu.be

Obrazek
Wiotki

Post numer:#17  Postprzez kamil7s » 26 lis 2012, o 11:40

Wtryski się skończyły. Wsadź od m50.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez serek_pl » 26 lis 2012, o 22:56

Przecież na mapie widać co się skończyło. Nie znając napięcia jakie masz po konwersji na wot nikt Tobie jednoznacznie nie odp. Wtryski od M50 pracują z szyną paliwową o większym ciśnieniu to hmm zacznij od tego pozdro
serek_pl
Uczeń

Moje BMW: 318ti
Nadwozie: Coupe
Silnik: M44B19
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Wiotki » 27 lis 2012, o 07:36

serek_pl napisał(a):Przecież na mapie widać co się skończyło. Nie znając napięcia jakie masz po konwersji na wot nikt Tobie jednoznacznie nie odp. Wtryski od M50 pracują z szyną paliwową o większym ciśnieniu to hmm zacznij od tego pozdro

hehehe , zastanów się nad tym co napisałeś a potem - :mad2: :mad2: :mad2:
Wiotki

Post numer:#20  Postprzez serek_pl » 27 lis 2012, o 09:53

Wiotki napisał(a):
serek_pl napisał(a):Przecież na mapie widać co się skończyło. Nie znając napięcia jakie masz po konwersji na wot nikt Tobie jednoznacznie nie odp. Wtryski od M50 pracują z szyną paliwową o większym ciśnieniu to hmm zacznij od tego pozdro

hehehe , zastanów się nad tym co napisałeś a potem - :mad2: :mad2: :mad2:

a co tu jest nie tak ? nie wiem co masz podpięte det'a ale wszystko to co napisałem jest ok. też wykonywałem konwersję z klapki na podciśnienie bądź na gorącego druta moje wykresy są na tym forum z nałożonymi przebiegami przed i po. poszukaj a się dowiesz. wymień regulator ciśnienia na 3.5 bara to wtedy się wszystkiego dowiesz bo jak założysz od m50 i z ciśnieniem paliwa nic nie zrobisz to skok wydajności będzie żaden albo bardzo niewielki. z twojego zdjęcia to zapodałeś to widać moc silnika w czasie rzeczywistym a nie po ujednoliceniu. widać tylko że się kończyły ale obroty maks
serek_pl
Uczeń

Moje BMW: 318ti
Nadwozie: Coupe
Silnik: M44B19
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#21  Postprzez Wiotki » 27 lis 2012, o 13:34

Po pierwsze drogi kolego , auto stroiłem na szerokopasmowej sondzie , mówiąc , że się skończyły miałem na myśli fakt ,że aft szybował od 5 tys w góre , deta mam podpiętego w trybie piggy bank modyfikując sygnał z przepływomierza , i teraz bez pomiaru ciśnienia na listwie wtryskowej przy bucie nie można stwierdzić czy skończyły się wtryskiwacze czy pompa paliwa , a po mapie można stwierdzić , ale ,że coś się skończyło . Dla przykładu pompa paliwa może mieć za słabą wydajność, ciśnienie na listwie spadać , bez miernika to wróżenie z szklanej kuli

Dyskusja jest zakończona z mojej strony
Wiotki

Post numer:#22  Postprzez Pietrek » 29 lis 2012, o 02:02

Wiotki napisał(a):Dla przykładu pompa paliwa może mieć za słabą wydajność, ciśnienie na listwie spadać , bez miernika to wróżenie z szklanej kuli

Popieram :)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#23  Postprzez misza » 29 lis 2012, o 13:12

Wracając do TPS'a to da radę go jakoś naprawić? Nie sprawdzałem go, bo nie mam czym. Jedynie nie ma tego pyknięcia na wolnych przy zamkniętej przepustnicy(i ekonomizer mi nie działa) Żeby się do niego dostać w m40 bez zdjęcia przepustnicy się raczej nie obejdzie?
misza

Post numer:#24  Postprzez muranos » 29 lis 2012, o 22:23

no i bardzo ładnie kolego Wiotki
ja mam takie elektroniczne programowalne cudo z wgrywaną mapą i kilkoma potencjometrami modyfikujące sygnał z przepływki od m50 ale wystrojenie tego to troche pracy tymbardziej ,że mam to zapodane do silnika z blokiem i tłokami od starej ety ale kutym wałem od m21d24 (cięższy prawie 2 kilo) i głowica od b20.
chodzi na kompie od super ety i b20 bo oba w schowku.

jakby ktoś miał mapę/ harakterystykę przepływomierza klapkowego b20/b25 w funkcji przepływu to byłbym wdzięczny.
Jest dobrze, ale nie jest znowu tak tragicznie
muranos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie