Post numer:#2
przez Devil474 » 10 gru 2012, o 22:48
Kolego jeśli chodzi o silniczek to umnie pracował on w bardzo małym zakresie. Po przekręceniu na ciepłe silniczek obracał sie o kilkanaście stopni. Jak pewnie zdążyłeś zauważyć silniczek ten pociąga cięgno, które reguluje temperaturą. Na allegro trafiłem całą nagrzewnice razem z panelem i czujnikami z automatyczną regulacją temperatury i z niej przełożyłem silniczek. Nowy (używany) silniczek przy przekręceniu pokrętła od min do max robił już obrót nie pamiętam dokładnie, ale chyba prawie o 180 stopni jednak zauważyłem, że gdy zmieniałem temperature z 22* na 24* silniczek ani nie drgnął wiec wywnioskowałem że z moim pokrętłem od temp jest coś nie tak. Podmieniłem go i teraz każde ruszenie pokrętłem to obrót silniczka o kilka stopni.
Ogólnie to ustrojstwo jest dość fajne dopóki działa. U mnie nie działało od początku jak kupiłem auto i prawie dwa lata sie z tym męczyłem.
Jeśli chodzi o cześci to jest to bardzo rzadko spotykane wyposażenie i raczej ciężko jest cokolwiek dostać. Kiedyś po numerze części sprawdzałem ceny na stronie boxerparts i sam silniczek kosztował chyba ponad 1500zł. Nie pamiętam teraz dokładnie i niewiem czy te ceny pokrywają sie w 100% z cenami z ASO ale po zobaczeniu w internecie nigdy nie wybrałem sie do ASO żeby zorientować sie dokładnie ile potrzebuje $$$ żeby urochomić moją regulacje bo poprostu chciałem zaoszczedzić sobie nerwów. W skład tej regulacji wchodzi jeszcze czujnik w osłonie pod kierownicą do którego podłączona jest kostka ( chyba 2 albo 3 piny) i przewód podciśnieniowy, który idzie z przewodu lecącego z przpustnicy do serwa.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało.