[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z radiem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

problem z radiem

Post numer:#1  Postprzez arturk1 » 24 sty 2008, o 09:12

witam mam prośbe prosze mi powiedzieć czy oryginalny wzmacniacz ma jakiś bezpiecznik bo wszystko było ok a utko postało 5 dni odpaliłem i radio działa ale nic z głośników nie słychać cisza całkowita a to denerwuje mnie sprawdziłem bezpieczniki te główne i są ok to jest podpięte zdaje sie pod stacyjke bo radio można włączyć i działa ale trzeba przekręcić stacyjke by głośniki ruszyly tak było do wczoraj bo dzisiaj już nie :cry: :cry: a że nie znam sie na tym to opisuje to tak jak widzicie no nie najlepiej

[ Dodano: 24-01-2008, 08:14 ]
a dodam że to jest bmw E30 325e

[ Dodano: 24-01-2008, 08:15 ]
dodam że to jest bmw E30 325e

[ Dodano: 24-01-2008, 10:20 ]
WZMACNIACZ BMW BLAUPUNKT BAVARIA a takie coś mam (prawdopodobnie) i teraz tylko pytanie dlaczego nie działa czy to jakiś bezpiecznik czy coś innego ???
arturk1

Post numer:#2  Postprzez yoshi » 24 sty 2008, o 11:33

wzmacniacz czy radio BMW Bavaria :P :?:
po pierwsze sprawdź czy na 100% masz wzmacniacz :!:

jeśli nie i nie ma nic w żadnym głośniku to pewnie padła końcówka mocy :/

mogła paść po prostu, a mogły się zewrzeć kabelki od jakiegoś głośnika :( co dzieje się często jak się nie używa wsuwek, tylko skręca kabelki na konektorach głośników :P
yoshi

artur

Post numer:#3  Postprzez arturk1 » 24 sty 2008, o 11:55

wzmacniacz mam napewno z tyłu nad nadkolem i jest to prawdopodobnie oryginał bo ma naklejke bmw ale było wszysko ok i postał 5 dni i lipa choć zastanawiam sie czy coś sie ze stacyjką nie stało bo trzeba ją troszke przekręcić i wtedy jest głos bo pewno uruchamia wzmacniacz choć nie wiem jak to tam działa
arturk1

Post numer:#4  Postprzez yoshi » 24 sty 2008, o 12:03

weź miernik i sprawdź, czy do wzmacniacza dochodzi napięcie :)
yoshi

Post numer:#5  Postprzez Maniek » 24 sty 2008, o 18:45

jezeli lubisz sie bawic to wez poloz nowe kalbe do glosnikow wedle uznania i do radia do 1.5mm grubosci i wzmacniacza do 3.0mm grubosci . napewno poprawi sie jakosc dzwieku i zmniejsza sie spadki napiecia
Maniek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie