[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dziwny problem z M40 i zapłonem/paliwem :(

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Dziwny problem z M40 i zapłonem/paliwem :(

Post numer:#1  Postprzez yoshi » 24 sty 2008, o 11:40

Witam.
Co pewnie czas w M40 mojej żony pojawia się problem z odpaleniem go :(
Wygląda to następująco, opiszę na przykładzie z dziś. Wczoraj żona wróciła do domu, zgasiła samochód i tyle. Auto sobie stało całą noc. Dziś rano próbuje odpalić, kręci, kręci i nic :/ raz tylko takie parchnięcie (w baku ponad 20l paliwa). Świece, kable, kopułka, palec są ok. Iskra jest :)

Teraz tak, jedyny sposób mi znany, żeby temu zapobiec to, auto na linę rozpędzić do 50km/h i tak z 1000m poholować, co ciekawe auto w czasie holowania pracuje, ale jak się zatrzymasz to gaśnie, więc jeszcze raz i w końcu załapuję (z rury kłęby czarnego dymu i jakieś farfocle). Po tej operacji auto jeździ do następnego takiego zonka :/ co ciekawe, nie ma na to wpływ pogoda, to w jaki sposób auto stoi - na równi czy pochylone :(

Ma ktoś jakiś pomysł co to może być :(
yoshi

Post numer:#2  Postprzez marcin77 » 24 sty 2008, o 12:15

Być może nie pomogę za bardzo, ale ostatnio też miałem potworne problemy z bm-ką,sprawdziłem wsio,wymieniłem wsio(mam drugą w częściach) i nic. Nawet kompa wymieniłem i :cen:. Pomógł dopiero denaturat...... Wiem, że zaraz odezwą się głosy,że drutex,wioska,profanacja itp. ale najważniejsze ,żę pomogło :cool2: 0,5 litra dolane do zbiornika i :kie: Możliwe , że Twój zbiornik jest już pełen wody i tak się to objawia.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez yoshi » 24 sty 2008, o 12:23

marcin77, na to nie wpadłem :)

w takim razie jutro opróżniam zbiornik :) mam ssak taki do wyciągania oleju przez bagnet i innych płynów :D
yoshi

Post numer:#4  Postprzez marcin77 » 24 sty 2008, o 16:18

Wygodniej będzie przez otwór pod tylną kanapą. Przy okazji będziesz mógł oblookać wnętrze zbiornika.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez czort e34 » 24 sty 2008, o 23:42

a jestes pewien ze swiece masz na ladzie???? u mnie objawy byly podobne, zalewalo swiece...
byly juz chyba niezle wysłuzone-osmolone....
czort e34

Post numer:#6  Postprzez yoshi » 25 sty 2008, o 12:20

bnd07, świece mają może z 1000-1500km :) wymieniałem je w grudniu :D

po za tym ten problem był, już rok temu i pół roku temu i 2 miesiące temu :(
yoshi

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie