[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40 brak mocy strasznie kuleje mega spalanie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m40 brak mocy strasznie kuleje mega spalanie

Post numer:#1  Postprzez mtfighter » 5 sty 2013, o 02:06

witam po przeczytaniu kilkudziesięciu postow musze założyć własny poniewaz mam taki mentlik w glowie ze szok wiec tak po krótce po odpaleniu silnika na zimnym ladnie chodzi po chwili zaczynaja falowac obroty ale na jałowym dobrze sie wkreca po probie ruszenia przy dodaniu gazu odrazu sie dusi nie da sie wogole jechac to tak po krotce dla tych ktorym sie nie chce czytac teraz cos wiecej zaczelo sie to od strzalu gazu po strzale rozwalilo mi przeplywke i obudowe filtra powietrza kupiłem wiec uzywana o tych samych numerach ponoc sprawna zalozylem odpalilem wlalem 5 litrow benzyny bo bylo zero przejechalem 2 km i bylo wszystko ok moc odcinka wszystko pieknie odstawilem bunie wsiadlem za jakies 2 godziny i pojawily sie takie objawy jak napisałem na początku w dodatku na wolnych obrotach pracuje nie rowno i to strasznie wkreca sie tez nie rowno jakby nie chodzil na jeden gar sprawdzilem kable w nocy nie maja przebicia sprawdzilem kopulke i palec kopulka juz jest dosyc wypalona palec okej odkrecilem swiece a tam? na kazdej swiecy po 1cm nagaru swiece mialem dwu elektrodowe a ze nie mialem takich na stanie zalozylem 3 prawie nowe jednoelektrodowe i jedna swoja najczystsza odpalilem i objaw ustapił na wolnych obrotach wszystko luks wkrecal sie tez git wsiadlem wiec ruszam i to samo odrazu sie dusi tak jakby nie mial wgole powietrza po chwili nawet na luzie nie chcial sie wkrecac objaw taki jakby bylo malo benzyny ale nie wierze ze spalila 5 litrow na 5 km? chyba ze cos jest grubo :cen: pomocy ! dodam ze po jak tak sobie kuleje to po odpieciu przeplywki gasnie odrazu aha i jeszcze jedno przy dodaniu gazu czasem strzeli w dolot wszystkie objawy sa na benzynie!! gaz odpiety
mtfighter

Post numer:#2  Postprzez solidny » 5 sty 2013, o 08:06

Sprawdź czy ci się klapa w przepływce nie zablokowała.
solidny

Post numer:#3  Postprzez ksx9 » 5 sty 2013, o 10:16

Sprawdź czy masz dolot szczelny, może ci gumę z krokowego zrzuciło i świruje.
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez mtfighter » 5 sty 2013, o 10:50

solidny napisał(a):Sprawdź czy ci się klapa w przepływce nie zablokowała.

nie zablokowała sie i nie bloukje sie sprawdzilem jest prosta czyściłem ją

co do dolotu to wydaje mi sie ze jest wszystko git nie tak dawno myłem silniczek krokowy i wszystko gralo po złozeniu jak nalezy a moze czujnik temp/walu/przepustnicy? brudna przepustnica DODAM CHOCIAZ TO PEWNIE NIE MA NIC WSPOLNEGO ZAUWAŻYŁEM ZE WĄZ OD TERMOSTATU SIE WGL NIE GRZEJE TAK JAKBY TERMOSTAT NIE PUSZCZAŁ DZIWNE BO TRZYMA PION WSKAZOWKA CALY CZAS WEZE NIE PUCHNA CISNIENIA NIE ROBI A WAZ ZIMNY ALE JESLI TO NIE MA NIC WSPOLNEGO TO WOLE POMOCNE ODPOWIEDZI DO WCZESNIEJSZYCH PYTAN ;)

[ Dodano: 05-01-2013, 16:20 ]
mialem dzis zalozona nową przepływke ponoć sprawną lecz wypiąłem z niej kabel i wpiąłem do starej ktora ma wyłamana klapke w srodku zaczołem dodawac gazu rowno posuwajac klapke w przeplywce ta wyłamana i silnik ladnie sie wkrecał i wgl czyli co jednak przepływka była by padnieta chce zdjagnozowac co to bedzie na 100 procent bo moj portfel jest narawde cienki i nie mam funduszy zeby wymieniac wszystko za koleja az cos w koncu pomoże
mtfighter

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie