[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z m20b25 pomocy

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną

problem z m20b25 pomocy

Post numer:#1  Postprzez Pierzak » 6 sty 2013, o 22:22

Witam wszystkich mam problem z moim e30.Mianowicie oz krótkiego czasu dzieja sie dziwne rzeczy spada moc jakby niepaliła na wszystkie gary skacze czujnik temperatury wody izapala sie kontrolka oleju dodatkowo jak sie to dzieje dymi jak szalona. Może mi ktos pomóc.
Pierzak

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 6 sty 2013, o 22:37

W jakich okolicznościach się to stało ?
Na jaki kolor dymi ?
Problem nie ustępuje ? Jeśli tak to kiedy.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Pierzak » 6 sty 2013, o 22:43

za czesto niejezdze teraz ostatnio jak wsiadłem i jaby straciła moc po chija jak troche przygazowałem wróciła i tak co jakis czas

[ Dodano: 06-01-2013, 21:45 ]
dymi normalnym białym tylko że dużo
Pierzak

Post numer:#4  Postprzez mateuszek0088 » 7 sty 2013, o 00:00

Odpowiedz prosto i wyraźnie na poniższe pytania, bo do niczego nie uda nam się dojść:
1. Usterka ta pojawiła się podczas dłuższego postoju pojazdu?
2. W chłodnicy masz płyn chłodniczy czy wodę?
3. Jak wygląda korek wlewu oleju?
4. Objawy występują na zimnym/ciepłym silniku? Czy w obu przypadkach?
5. Objawy występują ciągle, czy podczas jazdy raz samochód wariuje, a raz jedzie poprawnie?
mateuszek0088

Post numer:#5  Postprzez Pierzak » 7 sty 2013, o 10:18

usterka pojawiła sie niedawno.samochód mało jezdzi teraz jakies 30 km dziennie olej wymieniony jakies 100km predzej w przed swietami razem z filtrem w chłodnicy jest płyn objawy pojawiaja sie raczej na ciepłym silniku chodz jak odpaliłem dzisiaj rano tez cos nie tak chodziła.objawy wystepuja raz jedzie normalnie raz wariuje dodam nowe swiece sa.
Pierzak

Post numer:#6  Postprzez Brodoś » 8 sty 2013, o 02:37

Wykręć po kolei wszystkie świece, sprawdź ich spalanie, jak jest nagar to idzie olej na świece. Wtedy grubsza robotka. Ale znowu dymi na biało nie niebiesko.

Ja bym strzelał w jakieś zwarcie, przewody przetarte? przy wymianie może przetarłeś, otwórz w nocy maskę jak zdejmiesz plastikową osłoneę przewodów i sprawdź czy nie strzelają iskry, tylko najlepiej, gdy to się dzieje tzn. gdy głupieje i dymi. Może panewki się kończą, podobno wtedy cisnienie wariuje? Ale jężeli zapala się czujnik oleju? Sprawdzaleś olej czy jest stan? Tak tylko pytam :D Jeszcze może cewka pada?

Może przedobrzyłeś i na postoju, jak długo tak nie była odpalana, zostawiles na dłużej, żeby pochodziła, po takiej przerwie nie patrzyłeś na temp?

Ja miałem takie objawy jak mi głowica poszła :/ I ciśnienie na zimnym silniku było okej, olej gęstszy i czujnik pokazywal maksa cisnienie, na cieplym też, ale jak się tylko rozgrzał i dogazowałem to ciśnienie już spadało na najniższą wartość i tak zostawało do ostudzenia silnika... to pewnie dlatego ze nowa uszczelka, a glowica kiepska i jak tylko dostalo obrotow tzn. silnik wieksze cisnienie to stare pekniecie zaczynalo puszczac olej...

I to nawet nie jest połowa możliwości co wyżej podałem.. :mad2:
Brodoś

Post numer:#7  Postprzez Pierzak » 11 sty 2013, o 21:58

widzisz ale te wariacje są chwilowe jak dostanie w :cen: to idzie jak pojebana.jutro wjezdzam na warsztat i zobacze co sie tam dzieje moze dojde do przyczyny
Pierzak

Post numer:#8  Postprzez Strzelba » 12 sty 2013, o 20:31

Tytuł tematu jest niezgodny z regulaminem!
Masz 24h na poprawę tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18