[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M20B25 pompowanie wst?pne

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez kamil7s » 16 sie 2012, o 06:52

Dobrze, a czy jest taki starterek który zadziala tylko 3 sekundy? W ogóle Leon, ty nie masz racji, bo kolega ma m20 po swapie z m10 i po przekręceniu kluczyka mu dobija. On ma pompkę w progu, ale jakiś układ sterujący jest tak?
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Leon » 16 sie 2012, o 09:14

kamil7s napisał(a): W ogóle Leon, ty nie masz racji

I takiej wersji się trzymajmy :jum:
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez kamil7s » 9 sty 2013, o 00:23

Jeśli ktoś może mi powiedzieć ocb.
Auto postało tydzień podchodzę wsiadam odpalam i nawet dobrze nie przekręcił rozrusznik i już zapalone.

Natomiast jak pisalem pojezdze zostawie na godzine i nie odpali. Kręci długo i łapie i pali. Regulator ciśnienia zmieniony na inny.

Wtryski nie trzymają? Jak dłużej postoi to wyparowuje i jest gites? Ja już sam nie wiem.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez maaaad » 9 sty 2013, o 00:38

Obadaj czujnik temperatury cieczy.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#20  Postprzez Pietrek » 9 sty 2013, o 00:47

kamil7s napisał(a):W ogóle Leon, ty nie masz racji, bo kolega ma m20 po swapie z m10 i po przekręceniu kluczyka mu dobija. On ma pompkę w progu, ale jakiś układ sterujący jest tak?

Więc dlaczego wszystkie możliwe e30 jakie widziałem nie pompują paliwa po zapłonie tylko przy rozruchu silnika ? Dlaczego gdy padnie czujnik położenia wału to pompa nie pompuje paliwa ? Zastanawiałeś się nad tym ? ;)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#21  Postprzez radosny4@op.pl » 9 sty 2013, o 02:36

Pompa zaczyna podawać paliwo dopiero przy rozruchu. Przynajmniej tak jest u mnie.
Sprawdź czujnik położenia wału jak to zasugerował kolega powyżej.
radosny4@op.pl

Post numer:#22  Postprzez Dudi81 » 9 sty 2013, o 10:11

W moim Touringu pompuje ale jest m50 jak było m20 pompka załączała się dopiero kiedy rozruszniki zakręcił , natomiast wąska m20 kopułka w bloku i zewnętrzna pompka zawsze pompowała wstępnie ale paliła na dotyk.
Dudi81
Rekrut

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Touring
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#23  Postprzez kamil7s » 9 sty 2013, o 15:29

Ok ale nie to jest problemem teraz. Chce dojść do tego czemu moje auto nie chce normaslnie palić. Czujnik temp cieczy wymieniony na nowy. Sprawdzony omomierzem.

Wiem że pompuje po przekręceniu kluczyka na zapłon kolegi e30 i tyle. Co mam nagrać wam to żebyście mi uwierzyli.

Chce tylko normalnie uruchamiać auto.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#24  Postprzez buncol520 » 9 sty 2013, o 19:21

Pietrek napisał(a):
Więc dlaczego wszystkie możliwe e30 jakie widziałem nie pompują paliwa po zapłonie tylko przy rozruchu silnika ? Dlaczego gdy padnie czujnik położenia wału to pompa nie pompuje paliwa ? Zastanawiałeś się nad tym ? ;)

U mnie zawszę pompka pompuję w momencie włączenia zapłonu,jakieś 2-3 s.
buncol520

Post numer:#25  Postprzez oscar43 » 9 sty 2013, o 22:02

U mnie tez pompuje dopiero jak kreci silnik.Ja mam tez ten problem od czasu jak kupilem auto i zaden mechanik nie doszedl do tego by to naprawic.Ostatnio po regulacji zaworow palil 4 dni na dotyk a potem znow jak mu sie podoba.Raz na dotyk kilka razy chwile trzeba krecic.Dodam ze prawie wszystko pod maska zmienialem i podmienialem za wyjatkiem wryskiwaczy i regulatora( bo mialem podpiety na jakis czas zegar i cisnienie nie zchodzilo) Pozdrawiam
oscar43
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez kamil7s » 9 sty 2013, o 22:43

Jeszcze sprawdze rezystancje czujnika polozenia wału jutro. Nie przeszkadza mi to ale no czasem siara że silnik dobry a pali 10 sekund.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#27  Postprzez kamil.k » 9 sty 2013, o 23:22

kamil7s napisał(a):Jeszcze sprawdze rezystancje czujnika polozenia wału jutro. Nie przeszkadza mi to ale no czasem siara że silnik dobry a pali 10 sekund.

w tamtym roku padła mi pompa paliwa w kombi i mimo że ta pompa padła i paliwa już nie podawała to dopóki nie wypaliłem paliwa ok 10 odpaleń to auto normalnie odpalało na chwile .nie mogło się wkręcić na obroty,kulało i gasło ale paliło od strzała więc problemu szukał bym gdzieś indziej niż w samej pompie i cofającym się paliwie .

można podać prąd na krótko i porównać czy szybciej odpala czy nie ale ja bym sprawdził układ zapłonowy i czujnik wału.podmienić cewke i inne pierdoły i zobaczyc czy jest jakaś poprawa

warto też wykręcić świece i zobaczyć jaka jest iskra i jaki kolor mają świece.można też odpiąć krokowca,przepływke i próbować
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#28  Postprzez kamil7s » 10 sty 2013, o 02:13

Dzięki wielkie za pomoc. Zrobić w końcu te odpalanie to moje postanowienie noworoczne więc nie dam spokoju temu m20 dopóki nie bedzie chodzić jak fabryka.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie