[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zadyszka w E30

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Zadyszka w E30

Post numer:#1  Postprzez animalbmw » 9 sty 2013, o 18:19

Witam!
Bez owijania w bawenę.
Problem nastepujacy:

Auto na niskich obrotach jedzie i zachowuje sie normalnie, obroty nie faluja, pracuje równo..
Jednak podczas gwałtwonego wcisniecia gazu tak jakby łapał przerwy odrazu nie startuje, choc to nie zdarza sie nagminnie. Efekt podobny do pojawienia sie rezerwy w baku tzn raz zaciagnie paliwo i jedzie a raz jakby sie dusił.

I jeszcze jeden mankament.
Po wymianie przekładni kierowniczej od Z3, przy skrecie tylko w lewo ten objaw sie powtarza.
Czyli skrecam dodaje gazu i w momencie skretu tak jakby ktos odcinał paliwo i poźniej po chwili znów załacza.

Wymieniłem Przepływke która nie jezdziła ba gazie, było przez chwile ok i znów te same objawy.. silnik M20b25 nie wiem co dalej? :roll:
gdzie szukac co wymieniac.
animalbmw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez czesci_e30 » 9 sty 2013, o 19:16

przeplywka to raz ale sprawdz polaczenie masy silnika z budą . mialem kiedys podobnie . moze akurat cos w ten desen.
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kamil7s » 9 sty 2013, o 19:17

przy wymianie magla przewodów paliwowych nie uszkodziłeś
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Marek_W » 9 sty 2013, o 19:40

U mnie w m52b28 zrobiło się kiedyś tak samo. Na wolnych spoko ale jak wcisnąłeś pedał w podłogę to dławiła się i nie chciała jechać.
Problemem był przewód w baku, ten który szedł od samej pompki do króćca wychodzącego na zewnątrz baku. Był dziurawy i brakowało jej paliwa. wątpie żeby u Ciebie było to samo ale zerknać mozesz.
Marek_W
Student

Moje BMW: 325T
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez mateuszek0088 » 9 sty 2013, o 22:21

A filtr paliwa to kiedy był wymieniany? ;)
mateuszek0088

Post numer:#6  Postprzez animalbmw » 9 sty 2013, o 22:30

tzn wiecie ja rozkminiam to juz na rózne sposoby objawy sa takie jak napisałem z tym paliwem ale czy to napewno to?
ciezko jest to opisac jednak hmmyy bede musiał srawdzic to co proponujecie. Filtr paliwa chyba nie wymieniałem....
czy moze byc jeszcze przyczyna ze osprzet był latany na gazie czytałem o tym jednak które urzadzonko moze byc za takie cos odpowiedzialne?

i co z tym skrecaniem w lewo ? bo w prawo takich objawów nie ma i jak to sie ma cos z paliwem?:D
animalbmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez CrimsonBKB » 10 sty 2013, o 22:37

może tak jak proponuje kolega czesci_e30, sprawdź tą masę, u mnie w m30 były takie objawy i winne właśnie było podłączenie masy. a że w lewo daje o sobie znać to może właśnie dlatego że przeciążenie działa w prawo i nie ma wtedy styku? chyba że dzieje Ci się to przy prędkościach nawet rzędu 5km/h, wtedy pomysłu nie mam. pozdrawiam i powodzenia!
CrimsonBKB

Post numer:#8  Postprzez Pyniek1337 » 20 sty 2013, o 12:37

jak osprzet latany na gazie to moze silniczek krokowy ?
Pyniek1337

Post numer:#9  Postprzez ŻMIJA » 20 sty 2013, o 13:24

Ja taki objaw miałem jak zabrakło paliwa :D Kiedy wlałem paliwko to na wolnych cacy a na wysokich przerywał . Pochodził jednak z 30 minut na wolnych obrotach i przeszło samo he he :roll:
ŻMIJA

Post numer:#10  Postprzez Lucky13 » 20 sty 2013, o 19:22

Może pompką się kończy i już nie dmucha tyle co trzeba polecam jeszcze wymienić filtr paliwa na pewno nie zaszkodzi a może pomóc .
Lucky13

Post numer:#11  Postprzez kamil600f » 20 sty 2013, o 21:03

Też myślę że pompa nie daje wystarczającego ciśnienia. Może jakiś przewód od pompy się rozłącza przy skręcie? A może nieszczelny dolot. Skoro przez chwile było ok na drugiej przepływce to może i ta druga już siada. Niemasz pewności.
kamil600f

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie