[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M40B16i brak prądu na bezpieczniku od pompy

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

M40B16i brak prądu na bezpieczniku od pompy

Post numer:#1  Postprzez Tomy94 » 13 sty 2013, o 17:38

Część że z racji na to że ostatnio nabyłem Bmw, za bardzo przyzwoitą cenę 1700zł w bardzo dobrym stanie. Jednym mankamentem była niedziałająca pompa paliwa jak uwzględnił sprzedający. Miał on racje pompka nie działa, wyzieła już swojego ducha bo sprawdziłem stukając w nią czy przypadkiem się nie zawiesiła, oczywiście na krótko bezpośrednio do akumulatora. Dostałem używaną za darmo działającą sprawdzałem na krótko. Lecz po zamontowaniu jej nie dawała znaku życia. Myślałem że padła, doszedłem do tego że w kablu nie ma prądu. Od razu przeszedłem do puszki z bezpiecznikami i tam zobaczyłem że bezpiecznik jest ok. Ale nie ma na nim prądu. Czym to może być spowodowane przepaleniem się jakiś złączy w puszce bezpieczników czy też coś innego. Myślałem na tym aby przeciągnąć nowy kabel do pompki i drugi koniec kabla podłączyć do jednego z pustych miejsc w puszce bezpieczników jest to nr 25, 26. Montując przełącznik wł/wył bo jest tam prąd cały czas nawet po wyjęciu kluczyka z czego pompka by cały czas działała i zamontowaniu dodatkowe bezpiecznika

Samochód jest w gazie ogólnie są problemu z odpalaniem ze względu na panujące temp. chciałbym zrobić pompkę aby nie katować tak rozrusznika i przy okazji akumulatora. Jak jest ciepły na gazie pali bez problemu.

Proszę o jakieś rady jakby było najlepiej :tun:
Tomy94

Post numer:#2  Postprzez pietrass90 » 13 sty 2013, o 18:27

złącze miedzy buda a wiązka silka koło puszki bezpieczników zaśniedzialo lub coś przy kompie sie urwało, prąd powinien być dopiero w trakcjie kręcenia rozrusznikiem chyba na podszybiu masz tez przekaźik moze padł
pietrass90
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Tomy94 » 13 sty 2013, o 18:52

Nie wiem za bardzo o które złącze Ci chodzi. Ale mi się wydaje jak na innych bezpiecznika prąd jest to i na tym powinien być. Bo jeden kabel idzie od akumulatora i puszka bezpieczników rozdziela prąd. Na poszczególne miejsca bezpieczników o ile się nie mylę.

Do miejsca bezpiecznika nr.11 dochodzi mi jeden kabel zielono-fioletowy który idzie do pompy

Sprawdzałem czy prąd jest na uruchomionym silniku.

Przekaźnik dobry bo był wsadzany do kolegi e36.

A co mogło się urwać od kompa i gdzie go szukać.

Czy mogło coś się przepalić na płytce puszki bezpieczników ?
Tomy94

Post numer:#4  Postprzez pietrass90 » 13 sty 2013, o 20:52

do bezpiecznika powinny być dwa kable zasilający i wyjscie na pompe po bezpieczniku, to złącze takie okrągłe co sie rozkręca na podszybiu koło puszki bezpiecznika, tu masz linka z podłączeniem kompa http://84.45.115.78/e30zonewiki/index.p ... tronic_1.7
pietrass90
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez El Commandante » 14 sty 2013, o 00:14

w m20 jest tez przekaźnik załączający pompę może (pewnie tak jest) w m40 pod tymi plastikami w podszybiu tez jest przekaźnik od pompki który padł ??
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie