[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

e30 m10 brak mocy i gasnie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

e30 m10 brak mocy i gasnie

Post numer:#1  Postprzez bergol » 22 lis 2012, o 04:52

witam mama problem jak auto postoi to dlugp trzeba krecic aby zapalila i jak sie przejedzie kawalek jest chwile dobrze zbiera sie ale po kawalku jak zmienie bieg na 3 niechce sie krecic wiecej niz 2 tys dlawi sie i tez czesto gasnie i niechce zapalis pokrecimy dlugo i zapala co to moze byc
bergol
Rekrut

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: m10b18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#2  Postprzez bialas_23 » 22 lis 2012, o 10:04

Osobiście bym obstawiał przeływkę... Może zbierać się wilgoć a na starym potencjometrze kontakt już nie ten. Zawsze warto sprawdzić, a przynajmniej lekko oczyścić newralgiczne miejsca świec, kabli, kopułki i palca rozdzielacza bo możliwe że masz (również) problem z zapłonem.
Możliwy jest jeszcze czujnik położenia przepustnicy ale z tego co kojarzę to na zimnym jest on pomijany, ale mogę się mylić.

Masz podtlenek gazu ?
bialas_23

Post numer:#3  Postprzez bergol » 22 lis 2012, o 13:39

nie tylko benzyne nie uzywam podtlenku lpg
bergol
Rekrut

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: m10b18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#4  Postprzez KamaE30STG » 12 gru 2012, o 21:55

Witam, obstawialbym to co kolega wyzej posprawdzac przeplywomierz, najlepiej podmienic od innego modelu sprawdzic reakcje auta. Tematow moze byc wiele pompa paliwa jak pracuje, sprawdz jak pryszcze paliwem, moze przypominasz sobie od czego to sie zaczelo?? czy moze po prostu z dnia na dzien?? Mozesz takze sciagnac pokrywke od przeplywomierza i sprawdzic jak pracuje
KamaE30STG

Post numer:#5  Postprzez spiewak » 15 sty 2013, o 23:14

Szkoda ze nie napisales jaki rodzaj zasilania masz. Koledzy pisali o przeplywce, wiec zakladam ze wtrysk.

Polecam zaczac od http://www.hiperformancestore.com/Ljetronic.htm
spiewak

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie