kamil7s napisał(a):Tylko wiesz fajnie jakby to było na przekaźniku bo nie wyobrażam sobie cienkiego kabelka idącego przez całą bude do akumulatora?
właśnie po to założyłem ten temat, żeby podpiąć to "fajnie", bo pociągnąć 12v z akumulatora to każdy chyba potrafi

adrian_2_1 napisał(a):bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=37542 tu masz maly schemat instalacji wystarczy podlaczyc plus i minus na plusa dac bezpiecznik i bedzie smigac a w konkretne podlaczenie mozesz sie pobawic na wiosne.
ww. schemat (swoją drogą - w moim temacie) trochę się nie zgadza, bo kolega dał 12v bezpośrednio, bez podłączania pod przekaźnik a podobno w przypadku podgrzewanych siedzeń istnieje możliwość zjarania przycisków, włącznie z pożarem samochodu, nie wspomnę już o tym, że jednak siedzimy na elektryce

mariusz_ek napisał(a):taki zabieg robi się tylko i wyłącznie dla lepszego wyposażenia auta. Nie używa się tego gadżetu ze względu na wielką wartość "klejnotów"

No ale fakt, że skoro już jest to warto by był sprawny

trochę nie rozumiem. mam mieć podgrzewane siedzenia i ich nie używać, tak? No way.

Odpalam auto, odśnieżam podjazd i wsiadam zmarzniętą d*** na ciepłe siedzonko!
Nie wiem na ile prawdziwa jest teoria o wpływie podgrzewanych siedzeń na bezpłodność, ale na pewno nie większy, niż gorąca kąpiel, jazda rowerem czy obcisłe slipy, nie wspomnę o paleniu papierosów czy stresującej pracy. ...No i chyba nikt normalny z wiadomych powodów (choćby higienicznych

) nie jedzie dłużej niż 10 min z włączonym drugim poziomem grzania
Rozwiązaniem dla bojących się o swoją męskość może być np. jazda z otwartym rozporkiem
wracając do tematu podłączenia, to został rozwiązany.
12v wyprowadzone ze skrzynki, z bezpiecznika nr 16, przekaźnik wystarczy włożyć we właściwe miejsce i wszystko hula, jak fabryka nakazała!

Prąd jest, pomimo braku wiązki w kostce pod kierownicą. Przy okazji zastosowałem
patent kolegi mc_picia i moje siedzenia nie dość, że grzeją to i przyciski świecą! Na wiosnę podłączy się wszystko, jak fabryka przykazała, no i podłączy instalację pod el.szyby, której też nie mam.
dziękuję wszystkim forumowiczom za pomoc, błyskawiczną reakcję i cenne rady :-) bez Was by się nie udało!