[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Strzaly w dolot E30 M50b20

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Strzaly w dolot E30 M50b20

Post numer:#1  Postprzez noon » 3 lut 2013, o 02:10

Witam wszystkich serdecznie :D
Ostatnio kupiłem e30 z 2.0 24v pod maską i doprowadzam ja do stanu używalności. Walczę ze stzałami na wolnych obrotach w kolektor ssący. Samochód na chwilę obecną ma odłączoną instalacje LPG. Strzela na benzynie i tylko na wolnych obrotach. W samochodzie sprawdziłem już przepływkę, ściągałem kolektor ssący i sprawdziłem cały dolot. Nigdzie nie ssie lewego powietrza. Sprawdzałem wtryski i wszystkie dają równą mgiełkę. Mierzyłem cewki miernikiem i są OK. Stan fajek też bez zarzutu. Odłączałem sondę lambda, też bez rezultatu. Pytanie co to jeszcze może być :mad2: ?
noon

Post numer:#2  Postprzez ksx9 » 3 lut 2013, o 10:54

noon napisał(a):Pytanie co to jeszcze może być :mad2: ?

Kiepski stan zaworów ssących, miałem u siebie tak że strzelał na gazie cholernie(non stop) i na benzynie też się zdarzało.
Możesz sprawdzić jeszcze czy krokowy jest dobrze wsadzony(po strzale mógł się trochę wysunąć i stąd takie objawy)
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Devil474 » 3 lut 2013, o 11:11

Swiece też wymieniałeś ??
Devil474
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez noon » 3 lut 2013, o 13:12

świece nowe będe miał dopiero jutro. Te co mam aż tak źle nie wyglądają. Silniczek krokowy mam przykręcony opaskami do rurek, a z kolektora nie wypadł.
noon

Post numer:#5  Postprzez e30 owner » 3 lut 2013, o 15:15

Zmierz kompresje na sucho, jesli beda wyniki jak w ksiazce to nie wiem co moze byc, jesli beda sie roznic to zrob probe olejowa - czyli zmierz kompresje jeszcze raz tylko wlej oleju troche do cylindrow, jesli wyniki sie nie zmienia bedziesz wiedzial ktory zawor jest nieszczelny.
e30 owner

Post numer:#6  Postprzez noon » 11 lut 2013, o 02:34

Problem rozwiązany! Okazało się że jednocześnie padła przepływka i sonda lambda :roll: Samochód jest na osprzęcie siemensa i ten nie ogarniał co się dzieje. Dawał paliwo jak chciał i kiedy chciał. Po wymianie przepływki i sondy wszystko wróciło do normy. PS. Sprężanie jest blisko 14 barów na każdym cylindrze :D
noon

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie