[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

podwójne lampy mijania

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

podwójne lampy mijania

Post numer:#1  Postprzez santos » 14 lut 2013, o 08:58

tak sobie wydumałem , że e 30 ma słabe reflektory mijania. co się stanie jak zamontuje 4 lampy soczewkowe mijania i ustaiwe tak zeby nie oślepiać nadjeżdżających a zamiast długich zamontuje dodatkowe reflektory dalekosiężne jak np w rajdowym Bastosie???

w sumie to pały nie miały by sie do czego przyczepić?????

czy może sie myle???? robił ktoś takie cudo kiedyś??? dla mnie to by była super sprawa , jeżdże dużo za miastem po podlaskich i mazurskich ścieżynkach , wiadomo -----zawsze zaaaa szyyybko
santos

Re: podwójne lampy mijania

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 14 lut 2013, o 10:13

santos napisał(a):tak sobie wydumałem , że e 30 ma słabe reflektory mijania. co się stanie jak zamontuje 4 lampy soczewkowe mijania i ustaiwe tak zeby nie oślepiać nadjeżdżających a zamiast długich zamontuje dodatkowe reflektory dalekosiężne jak np w rajdowym Bastosie???

czy może sie myle???? robił ktoś takie cudo kiedyś??? dla mnie to by była super sprawa , jeżdże dużo za miastem po podlaskich i mazurskich ścieżynkach , wiadomo -----zawsze zaaaa szyyybko

problem leży w tym że Ty masz problem ze swoimi lampami
doprowadź je do porządku i zmienisz zdanie że e30 ma słabe światła :)
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Jasmen » 14 lut 2013, o 10:26

wojtaq napisał(a):
santos napisał(a):tak sobie wydumałem , że e 30 ma słabe reflektory mijania. co się stanie jak zamontuje 4 lampy soczewkowe mijania i ustaiwe tak zeby nie oślepiać nadjeżdżających a zamiast długich zamontuje dodatkowe reflektory dalekosiężne jak np w rajdowym Bastosie???

problem leży w tym że Ty masz problem ze swoimi lampami
doprowadź je do porządku i zmienisz zdanie że e30 ma słabe światła :)

Dokładnie, e30 w porównaniu do innych aut ma bardzo dobre światła pod warunkiem że są w dobrym stanie, sprawdź jak wygląda odbłyśnik za soczewką, wyczyść soczewkę i ewentualnie wymień szkła jeśli są wypiaskowane
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 728
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#4  Postprzez santos » 14 lut 2013, o 12:33

czyli co???? soczewki do czysta , albo wypolerować , odbłyśniki , zarówki i co śruby nastawcze posprawdzać...... ale kurde u mnie to jest w sumie w porzadku , faktycznie 2 sruby trzeba wymienić bo pękły plaskiti, żarówki mam zwykłe bez bajerów i djete z tyłu te czarne dekielki bo w wilgotne dni reflektory parują , jak mam zdjęte to moą się jakoś wentylować przy cieple zarówki, w suche dni ok . może szkło z korpusem jest nieszczelene????

[ Dodano: 14-02-2013, 11:39 ]
wypiaskowane???? znaczy co wyłojmotane od kamyczków???? szkła sa całe i mają trochwe takich jak by małych wrzerów , coś jak na starej szybie przedniej
santos

Post numer:#5  Postprzez moher » 14 lut 2013, o 13:12

u mnie było to samo nic mi nie świeciło po prostu masakra, stwierdziłem że jak robię BH to wszystko doprowadzę do porządku. wszystko poczyściłem (syfu było dużo a niby lampa zamknięta) regulacje doprowadziłem do ładu, kupiłem nowe żarówki jakiś tam philips +60% i po zmroku okazało się że to nie te same lampy.

jak masz wypiaskowane szkła to lampa będzie gorzej świeciła do na tym szkle światło się niepotrzebnie rozprasza i odbija się to nie skuteczności świecenia.
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Kolejne BMW: 540i
Silnik: M62B44

Post numer:#6  Postprzez wojtaq » 14 lut 2013, o 16:10

odbłyśniki do wymiany bo pewnie wypalone
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Post numer:#7  Postprzez maaaad » 14 lut 2013, o 17:28

Głupota.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#8  Postprzez ŻMIJA » 14 lut 2013, o 19:16

Człowieku, nie krzywdź e30chy. Zamiast narażać się na srogie komentarze lepiej ogarnij lampy i po temacie :roll:
ŻMIJA

Post numer:#9  Postprzez santos » 15 lut 2013, o 09:12

zjechali mnie i wuj........... no dobra , szkła wymienie , odbłyśniki i soczewki są ok nie widze ewidentnych zarysowań czy odpruskuw , deformacji itp. wiecie ile te śruby z plastikami kostują w aso????

70zł szt. jak szczelnie połłączyć szkoło z korpusem reflektora???? bo u mnie chyba parują właśnie przez te nieszczelność
santos

Post numer:#10  Postprzez wojtaq » 15 lut 2013, o 09:19

klej do szyb
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Post numer:#11  Postprzez moher » 15 lut 2013, o 09:56

ja ostatni wklejałem silikonem do silników, oczywiście czarnym. wyszło bardzo ładnie i następnym razem na pewno też tak zrobie
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Silnik: M42B18
Kolejne BMW: 540i
Silnik: M62B44

Post numer:#12  Postprzez The Polak » 15 lut 2013, o 11:20

A ja jakimś czarnym silikonem za 3,5 zł.
Trzyma ponad rok już nawet i nic nie paruje
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Silnik: m42b18

Post numer:#13  Postprzez WIKTORio » 15 lut 2013, o 21:59

Nikt nie wspomniał o kluczowej sprawie jaką jest marka lamp. Helle mają plastikowy odbłyśnik i w większości przypadków odblask jest wypalony, a sama powierzchnia odblyśnika zniekształcona od gorąca żarówki, wtedy już żadne mycie, wymiana szkieł itp nie pomoże.
Natomiast Bosche ten kluczowy dla świecenia element mają metalowy i praktycznie niezniszczalny, zadbane Bosche świecą doskonale, Helle są daleko za nimi.
WIKTORio
Rekrut

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#14  Postprzez wojtaq » 15 lut 2013, o 23:04

WIKTORio napisał(a):Nikt nie wspomniał o kluczowej sprawie jaką jest marka lamp. Helle mają plastikowy odbłyśnik i w większości przypadków odblask jest wypalony, a sama powierzchnia odblyśnika zniekształcona od gorąca żarówki, wtedy już żadne mycie, wymiana szkieł itp nie pomoże.
Natomiast Bosche ten kluczowy dla świecenia element mają metalowy i praktycznie niezniszczalny, zadbane Bosche świecą doskonale, Helle są daleko za nimi.

jeśli miałby bosche to nie założyłby takiego tematu , napewno ma helle i z odbłyśników już pewnie nic nie zostało jak zawsze
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Post numer:#15  Postprzez pawels5 » 15 lut 2013, o 23:30

WIKTORio napisał(a):zadbane Bosche świecą doskonale, Helle są daleko za nimi.

A zadbane Helle nie świecą?

Masz dwa wyjścia, albo kupić nowe wkłady ori za około 180 zł/szt, albo znaleźć drugie, całe, nie popękane i zregenerować czyli napylić. Jest temat o światłach, napisz do ludzi na PW to dadzą Ci namiary na zakład. Odbłyśniki muszą mieć niepopękane uszy żeby było czym przykręcić, w innym przypadku będą parowały. Nowe szkiełka po 20 zł, więc nie ma się nad czym zastanawiać, chyba, że jesteś ortodoksyjnym beemiarzem i wszystko musi być ori, wtedy polerka, ale to żmudna robota. Po takim zabiegu staniesz obok nowej fury i stwierdzisz, że wcale nie masz gorszych świateł, poza xenonem, ale i te możesz założyć.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Silnik: M40B18

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie