[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

podwójne lampy mijania

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Zales93 » 15 lut 2013, o 23:40

ale akurat nie chodzi czy zadbane czy nie, hella po dłuższym czasie się topi odbłyśnik więc niema w to człowiek ingerencji
Zales93

Post numer:#17  Postprzez WIKTORio » 15 lut 2013, o 23:45

pawels5 napisał(a):
WIKTORio napisał(a):zadbane Bosche świecą doskonale, Helle są daleko za nimi.

A zadbane Helle nie świecą?

Masz dwa wyjścia, albo kupić nowe wkłady ori za około 180 zł/szt, albo znaleźć drugie, całe, nie popękane i zregenerować czyli napylić. Jest temat o światłach, napisz do ludzi na PW to dadzą Ci namiary na zakład. Odbłyśniki muszą mieć niepopękane uszy żeby było czym przykręcić, w innym przypadku będą parowały. Nowe szkiełka po 20 zł, więc nie ma się nad czym zastanawiać, chyba, że jesteś ortodoksyjnym beemiarzem i wszystko musi być ori, wtedy polerka, ale to żmudna robota. Po takim zabiegu staniesz obok nowej fury i stwierdzisz, że wcale nie masz gorszych świateł, poza xenonem, ale i te możesz założyć.

Zadbane Helle nie istnieją :D

No co ty gadasz jakie nowe wkłady, jakie napylanie nowych odblasków, allegro jest pełne Boschy w niezłych pieniądzach, wystarczy kupić komplet najlepiej z turasa z ostatnich roczników do tego skrupulatny detailing, odrdzewienie i uruchomienie regulacji, dobre żarówki i TO MUSI ŚWIECIĆ!
WIKTORio
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez pawels5 » 15 lut 2013, o 23:51

WIKTORio napisał(a):odrdzewienie

Czego? odbłyśników. Myślisz, że odblaski w boshach są niezniszczalne? poza tym uważam, że nowe są lepsze Hella niż Bosch, bo soczewka jest clear, a nie matowa, po drugie powierzchnia odblasku w boschach też jest jakaś chropowata. Za Boschm przemawia tylko to, że są metalowe. Mam jedne i drugie i porównywałem jakby co.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez WIKTORio » 16 lut 2013, o 10:29

pawels5 napisał(a):
WIKTORio napisał(a):odrdzewienie

Czego? odbłyśników. Myślisz, że odblaski w boshach są niezniszczalne? poza tym uważam, że nowe są lepsze Hella niż Bosch, bo soczewka jest clear, a nie matowa, po drugie powierzchnia odblasku w boschach też jest jakaś chropowata. Za Boschm przemawia tylko to, że są metalowe. Mam jedne i drugie i porównywałem jakby co.

Nie łap mnie za słówka chłopak! napisałem przecież "odrdzewienie i uruchomienie regulacji" qrwa czytaj! Co ty masz z tymi nowymi?! Kto kupuje nowe lampy z ASO?
Też mam jedne i drugie, w niejednym komplecie. I tak uważam że odblaski w Boszach są niezniszczalne, chyba że będziesz je młotkiem regenerował szpecu.
Bez odbioru.
WIKTORio
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie