[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podłączenie złącza diagnostycznego po swapie na M44

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Podłączenie złącza diagnostycznego po swapie na M44

Post numer:#1  Postprzez kubase30 » 17 lut 2013, o 22:50

Mam problem z połączeniem właściwych pinów i nie działa mi złącze diagnostyczne buda e30 '90 wiązka silnika e36 '97
kubase30

Post numer:#2  Postprzez mck » 18 lut 2013, o 11:20

Kolego, ale złącze diagnostyczne jest w całości po stronie wiązki silnika, co chciałbyś tutaj podłączać? Po prostu go nie ruszasz i tyle:>
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kubase30 » 18 lut 2013, o 22:26

Złącze nie działa więc myślałem że może któryś pin. W gnieździe x20 są jakieś piny na diagnostyke w C101 nie ma chyba?
kubase30

Post numer:#4  Postprzez mck » 19 lut 2013, o 00:12

Są, bo w e36 diagnostyka jest bogatsza (zegary, moduł komfortu takie tam..) W e30 tego nie ma więc nie podłączasz. Generalnie linia diagnostyczna to jest chyba fioletowo-biały albo biało-fioletowy kabelek w wiązce silnikowej i na pewno tam gdzie musi iść to dochodzi, bez Twojej ingerencji. Jedynie do EWSa musiałbyś go podpiąć, bo pewnie został obcięty tylko z kawałkiem wtyczki przy wyciąganiu z dawcy. Nie jest to konieczne, aczkolwiek przydatne jakby trzeba było jakąś synchronizację EWS z DME robić (tak przypuszczam, nie sprawdzałem:P)

A jeśli złącze diagnostyczne Ci nie działa to bardziej bym celował w jakiś błąd w podłączaniu plusów (kabelki z zielenią, biało zielony, zielono biały, zielony). Znajdź sobie rozpiskę pinów w OBD1 (pierwszy wynik z google) i sprawdź czy masz prąd w złączu diagnostycznym ;)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez kubase30 » 19 lut 2013, o 23:30

Dzięki sprawdzę czy jest zasilanie.

[ Dodano: 19-04-2013, 22:05 ]
Odświeżam temat zrobiło się ciepło i zacząłem walkę. Zasilanie w złączu jest tak jak na rozpisce powinno być, niestety nie chcę się łączyć. E36 łączy się bez problemu.
kubase30

Powrót do Elektryka & Oświetlenie