Kolega miał Elfa SXR. Silnik głośno chodził, a olej przy zlewaniu był na maksa czarny i wyglądał jak smoła. Zalał Valvoline Max Life i nastała cisza.
Ja od siebie polecam jednak Quaker State. Jest robiony na bazie ropy pensylwańskiej, która ma najlepsze właściwości smarne. Ponadto, olej ten nie jest rozlewany w Polsce, tylko przypływa prosto z USA.
Post numer:#92przez davidzior » 17 sty 2008, o 01:28
hmmm ale skoro nie jest rozlewany w Polsce to jest sprzedawany na litry czy na galony ? bo kumpel kiedyś go kupował właśnie na galony. a w krakowie jest miejsce gdzie sprzedawają go z beczki, a wiadomo co może być na prawdę w beczce tzn ja się skłaniam do Liquli Molly a o ELFa pytałem z ciekawosci
Quaker State na Europę jest sprzedawany w litrach, w USA w galonach. Oferta na USA różni się od tej na rynek europejski. Tam mają już oleje o specyfikacji SM, a u nas ciągle SL. Ja zawsze kupuję w bańce, nigdy nie wiadomo, co jest w beczce.
Quaker State, Motul, Valvoline, Agip to światowa czołówka. Na temat Liqui Moly nic nie wiem.
Wow, to jest ten najnowszy olej Quaker State. Czyli przyjechał prosto z USA. Kupowałeś u oficjalnego dystrybutora? Ja pół roku temu kupowałem i nie mieli jeszcze go w ofercie.