[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Niedogrzewa się M52b28tu

Wszystkie sprawy związane z mechaniką

Niedogrzewa się M52b28tu

Post numer:#1  Postprzez Sosek20 » 4 mar 2013, o 16:53

Witam mam taki problem i już nie wiem co robić
cały czas temperatura stoi na pierwszej kresce to jest ok 55 stopni tak na kompie wyszło myślałem że termostat siadł a mam z BEHR 3 letni wymieniłem na nowy i dalej to samo, pompa wody jest ok, chłodnice mam behr 2.4 td zmieniłem na połowe mniejszą z e36 318tds
dalej to samo ale jak odłączyłem kostkę od termostatu temperatura przekroczyła połowę do następnej kreski i tam stała jak wryta. I do tego ma jeszcze apetyt na 13 l przy ecodriving i 15-16 dynamiczne miasto. Masakra
Sosek20

Post numer:#2  Postprzez Smyrdi » 4 mar 2013, o 17:14

moze poprostu któryś czujnik siadł ;) sprawdź wiskozę i czy nie jest zapowietrzona ;) moja zimą też sie nie dogrzewa a latem naj stoi to przegrzewała ale u mnie to wina wiskozy
Ostatnio edytowano 4 mar 2013, o 21:48 przez Smyrdi, łącznie edytowano 1 raz
Smyrdi

Post numer:#3  Postprzez suri99 » 4 mar 2013, o 19:25

Mam tak samo tylko w m40b18 narazie czekam na nowy termostat. Zobaczymy czy cos to da.
Jak już sobie z tym poradzisz to daj znać co to było.
suri99

Post numer:#4  Postprzez Sosek20 » 4 mar 2013, o 22:46

Smyrdi napisał(a):moze poprostu któryś czujnik siadł ;) sprawdź wiskozę i czy nie jest zapowietrzona ;) moja zimą też sie nie dogrzewa a latem naj stoi to przegrzewała ale u mnie to wina wiskozy

temperaturę trzyma jak wryty tylko na pierwszej kresce a jak odłączę czujnik to też trzyma tylko kreskę za połową i w żaden sposób nie ruszy się.

[ Dodano: 14-06-2013, 00:31 ]
No i poszedł nowy termostat i jest git.
Sosek20

Powrót do Techniczne