[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Kłopot z odpalaniem. Odpala gdy postoi 2 dni lub dłużej

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Kłopot z odpalaniem. Odpala gdy postoi 2 dni lub dłużej

Post numer:#1  Postprzez Polano » 15 lis 2012, o 09:21

Witam mam taki problem a mianowicie moja e30 320i ciężko pali, trzeba pokręcić trochę żeby załapał i odpalił. Problem znika jeśli samochód postoi sobie bez odpalania 2 dni lub dłużej wtedy pali z dotyku...dziwne. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Polano

Post numer:#2  Postprzez kubakos15 » 15 lis 2012, o 14:25

Witam. Ja mam podobny problem. U mnie najprawdopodobniej jest to czujnik położenia wałka na cylindrze.
kubakos15

Post numer:#3  Postprzez Polano » 15 lis 2012, o 15:33

Ale to chyba raczej nie czujnik położenia wałka na cylindrze? Bo gdyby tak było po 2 dniach też miałbym problem z odpalaniem, chyba że ten czujnik kasuje się jakoś po pewnym czasie...a jak u Ciebie wygląda to i skąd ten wniosek?
Polano

Post numer:#4  Postprzez kubakos15 » 15 lis 2012, o 16:17

Podobnie jak u ciebie to wyglada. Ten czujnik to kabelek, ktory znajduje sie przy cylindrze, zobacz czy nie jest czasem odlączony. Znajomy mechanik zagladam do auta i okazalo sie ze jest on calkiem odlączony. Koszt to ok 100 zl. Ale podobno trzeba zmienic tez przewody.
kubakos15

Post numer:#5  Postprzez Polano » 15 lis 2012, o 22:34

A to przy każdym z cylindrów jest taki kabelek? Dałbyś radę zamieścić zdjęcie i mnie więcej pokazać gdzie to może być, byłbym mega wdzięczny:)
Polano

Post numer:#6  Postprzez kubakos15 » 15 lis 2012, o 22:57

Ten czujnik idzie z dołu do kopułki rozdzielacza przynajmniej ja mam tak w m40. Jest jeden czujnik. Postaram sie jutro cos wrzucic.
kubakos15

Post numer:#7  Postprzez Polano » 16 lis 2012, o 19:55

I jak....
Polano

Post numer:#8  Postprzez izdebo » 18 gru 2012, o 11:57

czekamy na zdjęcie
izdebo
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez Polano » 15 mar 2013, o 15:38

kubakos15 napisał(a):Ten czujnik idzie z dołu do kopułki rozdzielacza przynajmniej ja mam tak w m40. Jest jeden czujnik. Postaram sie jutro cos wrzucic.

Wywnioskowałem że chodzi Ci o impulstaor...odpiąłem go i silnik zaczął odpalać normalnie ale trwało to tylko jeden dzień później powróciło. Wymieniłem na inny impulsator ale nadal tak samo ciężko pali można się pochlastać:(
Polano

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie