[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40 wkreca sie do 2500obr.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m40 wkreca sie do 2500obr.

Post numer:#1  Postprzez Chacko e30 » 18 mar 2013, o 22:11

witam,na lpg mam taki problem że auto nie wkręca się wyżej jak 2500-3000obr na jałowym max 4000obr, na PB niewiem bo nie odpala (nie robie bo remontuje sobie silinik 2.8 do zamontowania) co to może być? może ktoś przerabiał podobny temat?
dodam że filtry,świece pozmieniałem ale nic się nie zmieniło,bawiłem się regulacją gazu bez skutku
Chacko e30

Post numer:#2  Postprzez superfly » 18 mar 2013, o 22:15

trzeba by też sprawdzić czy na benzynie to samo, zmierz ciśnienie na cylindrach i zobacz jak wygląda wałek rozrządu czy niewytarty, miałem taki przypadek auto tylko było na pb i max 3500 obr, wymiana zapłonu i komputera nie pomogła, okazało się że wałek wytarty, jeśli będzie wałek dobry to może reduktor/parownik mieć dosyć już i nie jest w stanie oddać wystarczająco dużo gazu
superfly

Post numer:#3  Postprzez gebelsik.hs.pl » 18 mar 2013, o 22:30

100% wałek.
gebelsik.hs.pl

Post numer:#4  Postprzez Chacko e30 » 18 mar 2013, o 22:37

gebelsik.hs.pl napisał(a):100% wałek.

na 100% nie! nie klekocze,ściągałem pokrywe zaworów zdrów jak ryba

to że wałek rozrządu jest jedną z głównych przyczyn to wiem(miałem kilka m40-ek)
ale w tej beemce jest naprawde w super stanie

[ Dodano: 18-03-2013, 21:39 ]
superfly napisał(a):trzeba by też sprawdzić czy na benzynie to samo, zmierz ciśnienie na cylindrach i zobacz jak wygląda wałek rozrządu czy niewytarty, miałem taki przypadek auto tylko było na pb i max 3500 obr, wymiana zapłonu i komputera nie pomogła, okazało się że wałek wytarty, jeśli będzie wałek dobry to może reduktor/parownik mieć dosyć już i nie jest w stanie oddać wystarczająco dużo gazu

spróbuje wymienić jeszcze parownik ale zabardzo niechce pchać się w koszta bo tak jak pisałem kupiłem m52b28tu z uszkodzoną głowicą i docelowo on będzie napędzał tą 315-tke
Chacko e30

Post numer:#5  Postprzez wolak » 18 mar 2013, o 23:43

ja rowniez obstawiam na reduktor. mialem tak ze mulił mi na gazie. kupiłem zestaw do regeneracji parownika ( koszt 70 zł z przesyłką) z 3 godziny roboty ale za to mniejsza o wiele strata mocy na gazie. najwięcej roboty jest z umyciem tego syfu z środka parownika, który sie klei jak cholera.
Obrazek
wolak
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez superfly » 19 mar 2013, o 21:33

jak szykujesz drugi silnik do swapa to daj se spokój z leczeniem m40, ja bym już nie leczył starego silnika
superfly

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie