Jak w temacie.
Po zapaleniu mojej m40b16 wszystko chodzi jak trzeba.W momencie jak temperatura jest jeszcze chwilę przed 90" autko zaczyna się dławić przy wyższych obrotach tak na benzynie jak i na gazie.Traci też wtedy wolne obroty.Dolegliwość przechodzi po przejechaniu kilometra lub po zgaszeniu i parokrotnej próbie odpalenia.Dodam że trzeba pokręcić troche rozrusznikiem zanim zaopali.
Post numer:#2przez mateuszek0088 » 21 mar 2013, o 19:32
Prawdopodobnie padł Ci czujnik temperatury. Najłatwiej sprawdzisz go pod komputerem obserwując parametry bieżące przy ~90 stopniach lecz jeżeli nie masz takiej możliwości to koszt nowego to okolo 30 złotych
Post numer:#7przez Krzychu_iX » 24 mar 2013, o 12:18
Czasem (choć to rzadkie przypadki) powodem są problemy na stykach. Jak silnik się rozgrzewa to np w sterowniku silnika też wzrasta temperatura i ujawiają się zmine luty. Znam przypadki jak na różne dziwne zachowanie pomagało dopiero wymienienie sterownika. Jakby czujnik nie pomógł i masz od kogo to podmień sterownik silnika. Czysta i prosta robota.
Post numer:#11przez dymek84 » 15 kwi 2013, o 11:04
Sterownika nie podmieniałem do sprawdzenia
Usterka ustała .Zrobiłem w zeszłym tygodniu ponad 1000km i nawet jednego czknięcia nie było.Wygląda na to że wszystko jest git.
Jednak wskazuje wszystko na czujmik niebieski:) koszt naprawy 13pln:)