[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Obudowy głośników tylne sound system, co włożyć żeby było ok

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Obudowy głośników tylne sound system, co włożyć żeby było ok

Post numer:#1  Postprzez AdamKor » 3 kwi 2013, o 21:56

Cześć,
Obudowy do sound system na tylną półkę. Co można w nie wkomponować, żeby grało nieźle i trzymało się kupy? powiedzmy do 200 zł za komplet.

ObrazekObrazek
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: -------
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez mamut103 » 3 kwi 2013, o 23:26

Jeżeli chodzi o dobry odbiór muzyki to NIESTETY zrezygnuj z jakichkolwiek głośników w tylnej półce, chociaż nie powiem- obudowy soundsystemowe są fajne. Niestety nijak to się ma do dobrej muzyki w aucie.
mamut103

Post numer:#3  Postprzez El Commandante » 3 kwi 2013, o 23:47

przykrec glosnik do pulki a nad glosnik dopeiro ta maskownice ;p
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez kempa662 » 4 kwi 2013, o 10:16

Zależy jakie masz radio, ale możesz np wsadzić Powerbass S-5C, albo JBL CS-5C i ci zagra ok ;) JBL nie słyszałem na własne uszy, ale PB słyszałem i zagrają ci ok. Może niech napisze ktoś kto słyszał jeden i drugie. :cool2:
kempa662

Post numer:#5  Postprzez Świstak » 15 gru 2013, o 18:54

odgrzewam,

koledzy pytanie jak wyżej co zrobić co by grało dobrze ?? ;)

lepiej w półkę wsadzić jakieś niskotonowe czy średniotonowe + sub w bagażnik??
i teraz co by nie było że bryka młodego wieśniaka czy coś - nie chodzi o to by słyszeli mnie wszyscy, tylko ja po prostu czasem lubię posłuchac ""głośniej muzyki"" :D

nie wiem tez co z przodem bo z głośników 13cm to raczej nic dobrego nie zagra ??

a nie chciałbym ciąć ori maskownic, ani modzić z tymi boczkami z allegro gdize głośnik można wsadzić...
Świstak

Post numer:#6  Postprzez wojtaq » 16 gru 2013, o 19:23

czy to z przodu czy to z tyłu 13 cm nigdy nie zagra , musi być 16
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez mamut103 » 16 gru 2013, o 21:18

Oczywiście że 13cm zagra :) Ale trzeba stworzyć ku temu odpowiednie warunki i wyłożyć kupę kasy na głośniki- dlatego lepiej 16 :)
mamut103

Post numer:#8  Postprzez Guteq98 » 18 gru 2013, o 18:47

u mnie z przodu siedzą 13 JBL CS-5 a z tyłu chyba oryginalne BMW Sound System (te z fajnymi obudowami :P) i powiem, że gra fajnie :) w środku jest głośno a na zewnątrz nie lubie jak ktoś słucha mojej muzyki :) Oczywiście jak chcesz głośniej to można by pomyśleć nad panelami w drzwi. Tyłu z doświadczenia wiem, że być nie musi, wystarczy abyś przód miał fajnie skomponowany :)
Guteq98

Post numer:#9  Postprzez arturross15 » 19 gru 2013, o 23:50

Ja podejrzewam że e30 nie miało służyć do ładnego odtwarzania muzyki, więc by miało w nim ładnie grać to troszkę kasy trzeba włożyć. No niestety, coś za coś. Dawno temu z tym że do innego auta wsadziłem ładną skrzynię. Przyznam się że wytrzymałem około 15 min. głośnego słuchania. Po prostu głowa mnie rozbolała. Skrzynia wyleciała i do dziś nie wróciła.
arturross15

Post numer:#10  Postprzez mamut103 » 20 gru 2013, o 00:47

Niestety wiele ludzi myli pojęcie ładnego grania, dobrego brzmienia z głośnością :) Scena muzyczna, detale, wokal- to się liczy, a nie tylko umcy umcy :D Dobry zestaw dwudrożny odseparowany 16cm + tweetery na przód, subwoofer w podłokietnik tył LUB ostatecznie skrzynia w półce (lub w bagażniku - JEŻELI TOURING bo w sedanie mija się to z pojęciem dobrego brzmienia), wygłuszyć i napędzić przede wszystkim dobrze- tzn. wzmacniacz i dobre radio a także dobre źródło dźwięku- oryginalne płyty, a nie MP3 czy transmitery FM. MUSI ZAGRAĆ :P

Do takich zabaw najfajniejszy jest Touring bo śmiało możemy włożyć skrzynkę do bagażnika i nie ograniczać się do rozmiarów, umieszczenia itd a od przedziału pasażerskiego oddziela nas tylko roleta.
mamut103

Post numer:#11  Postprzez arturross15 » 20 gru 2013, o 22:46

No i z tym się zgodzę. troszkę się bawię w audio z tym że domowe. W aucie mnie jakoś nigdy dobry sprzęt nie kręcił. Na co dzień latam vectrą i tu muzyczka płynąca z fabrycznych głośników i najtańszego cd panasonica w zupełności wystarczy. Nie wiem dlaczego ale jakoś na przelatujące i głośno grające autko zawsze patrzę z politowaniem, szczególnie jak jedzie taki z otwartym oknem zimą przy -5'C :plane
arturross15

Powrót do Car Audio & GPS