[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Alarm

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Alarm

Post numer:#1  Postprzez sylwek255 » 1 lut 2008, o 10:49

Mam problem z alarmem w e30.Gdy jest czujny sam sie wlancza roznie po gdzinie po dwoch nie kiedy szybciej lub po 5-iu godz.Czego to moze byc powod?Dodam ze ma takze centralny zamek.Wkurza mnie kiedy musze w nocy wstawac go wylanczac :(.....
sylwek255

Post numer:#2  Postprzez Monika » 2 lut 2008, o 02:13

przyczyn może byc tysiąc zależy jakiej firmy masz alarm, może sterownika żywot dobiega końca albo są zwalone czujniki np. ruchu (jesli są) tak na odległośc to chyba w tym temacie nikt nie pomoże.
Monika

Post numer:#3  Postprzez sylwek255 » 4 kwi 2008, o 21:16

Czy to padł sterownik? Bo jak otworze drzwi lub zamknę to zapala sie kierunkowskaz lub prawy a niekiedy oba i nie gaśnie. Nie kiedy muszę pary razy otworzyć i zamknąć dzwi pilotem aby całkowicie zgasły te kierunki. :?:
sylwek255

Post numer:#4  Postprzez matisik » 5 kwi 2008, o 19:32

Witam, podepne się pod temat. Mam alarm firmy masters, dosyć rozbudowany, immobilizer, syrena, funkcja straszenia i takie tam. Problem polega na tym, że nie da sie uzbroić alarmu z pilota. Baterie są OK. Co może być przyczyną?
matisik

Post numer:#5  Postprzez PR0ZAC » 4 wrz 2009, o 11:41

Moi rodzice mają taki alarm w Volvo V40. Powiem tak, zasięg jest przesadzony, być może dlatego że mają pilota bez antenki (wersja 2) a tak to raczej spełnia wszystkie wymagania. Fajna opcja że jak rozbroisz alarm a nie otworzysz drzwi (nie działa na klapę bagażnika) to alarm sam się uzbroi i pozamyka drzwi (również klapę). Poza tym blokada zapłonu i immobilaisera działa poprawnie, czujniki ruchu również. Nie wiem czego więcej oczekiwać od alarmu. Pilot jest lepszy od standardowego z E30 bo można zablokować przyciski i w kieszeni przypadkowo nie otworzysz/zamkniesz samochodu.
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez bmw320i_e30 » 4 wrz 2009, o 16:12

Ponieważ mój poprzedni post w tym temacie został usunięty przez Administratora lub Moderatora pisze nowy.

Mam ori immobilizer czyli jakieś tam zabezpieczenie jest ale chciałbym założyć jeszcze alarm żeby coś w razie włamania wyło i przy okazji był centralny na pilota.

Myślałem żeby założyć taki zestaw:
alarm Silicon ULTIMATE ARS
syrena z własnym zasilaniem
czujniki wstrząsowe Silicon

Obrazek

który pilot wybrać?

1)
Obrazek

2)
Obrazek

3)
Obrazek

Jakie inne alarmy ewentualnie polecacie w cenie do 200 zł?
bmw320i_e30

Post numer:#7  Postprzez PR0ZAC » 4 wrz 2009, o 21:02

Ja bym brał piloty nr 3. W Volvo mam 2) i całkiem dobrze się sprawują a przy tym są ładne. No ale 3) mają antenkę która czasem może się przydać i są szersze więc w mojej łapie na pewno lepiej by się go trzymało niż 2). Co do czujnika wstrząsowego to ja bym na Twoim miejscu zrezygnował. To tylko zbędny bajer. Alarm będzie Ci się włączał jak tylko w pobliżu przejedzie jakiś polonez albo lanos z wiejskim wydechem lub ciężarówka czy autobus. Szkoda zachodu :nienie:
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Elektryka & Oświetlenie