[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

ciepła e30 316i przygasa po odjęciu gazu M40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

ciepła e30 316i przygasa po odjęciu gazu M40

Post numer:#1  Postprzez legwan000 » 8 cze 2013, o 17:56

Witam
link do nagranego filmiku [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mKOL4yJJSvE&feature=youtu.be[/youtube] - akurat wtedy nie było jeszcze najgorzej, ale to zawsze coś już o problemie mówi

*problem występuje od kiedy pamiętam, zawsze jak silnik się już rozgrzeje, nasila się w korku (mam dziurawą chłodnice i temp czasami leci na w stronę trzeciej kreski)
*nasila się na lpg, ale na benzynie też da się odczuć
*W silniku brak wycieków
*olej jest i jest czysty
*wymieniona kopułka
*dobre kable
*obroty biegu jałowego właściwie

Panowie strasznie to irytujące jest, bo przy dojezdzaniu do świateł, czy poprzedzającego auta w korku muszę hamować i jednocześnie lekko pulsować gazem żeby obroty się "uspokoiły" i nie spadły za nisko ! :(
legwan000

Post numer:#2  Postprzez BOGUL » 11 cze 2013, o 21:24

Ja mialem podobnie i byly pozatykane kanaliki doprowadzajace olej pod pokrywa zaworow. Mechanik wyczyscil mi to wszystko plus wymienil silniczek krokowy problem znikl tylko pojawil sie inny...czesto mi gasnie gdy chodzi na niskich obrotach
BOGUL

Post numer:#3  Postprzez The Polak » 11 cze 2013, o 22:00

Mam dokładnie to samo. Denerwuje już mnie to maksymalnie.
A teraz po ostatnim wodowaniu na ulicy jest jeszcze gorzej, bo pierwsze trzyma około 2000 obrotów, później spada do 500 i normuje się na około 1000. Przed utknięciem w wodzie efekt był taki jak u Ciebie. Do póki nie zrobię swapa to normalnie nie chce mi się jeździć tym samochodem. O ile w trasie jeszcze to aż tak nie przeszkadza to w mieście jest po prostu tragedia.

Z wymienionych rzeczy praktycznie to samo co u Ciebie. Mam dwa silniczki krokowe i na obu jest to samo. Temperatura u mnie jest w normie tzn albo w pionie, albo pół kreski od pionu. Im mocniej nagrzany silnik tym gorzej. Myślałem czy to nie czujniki temperatury, ale przecież przy gazie na "śrubkę" nie mają one nic do rzeczy chyba. :mrgreen:
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez BOGUL » 12 cze 2013, o 12:27

Jutro ja swoje auto do innego mechanika odstawiam w poniedzialek wiec licze ze dojdzie do tego co to jest. Rece mi tez odpadaja bo jest juz si chodzi cicho tylko te gasniecie :(((( a badz madry pisz wiersze....
Bylem juz zdeterminowany kupic nowy silniczek krokowy 500 zl :/ byleby bylo juz dobrze....
BOGUL

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie