Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
a to moje wtryski stwierdzam że leją . Sory za jakość [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OnlH67trhhc[/youtube]
wtryski oczywiście sprawne
ale do rzeczy założyłem wtryski tak jak należy itp próbuje odpalać a tu lipa nic to zdejmuje wąż idący z paliwem do wtrysków i sprawdzam czy leci paliwo zatykając palcem ku mojemu zdziwieniu nic nie poczułem jak wziąłem palec to wyleciał sobie strumyczek jak z kranu a przed tem nie mogłem utrzymać ciśnienia palcem więc dobrałem się do pompki oczywiście jak pisałem ktoś zmieniał bak pompka też no name no i tu się zaczyna patrze a tam gdzie powinien być taki dość długi króciec plastikowy by połączyć się z tym metalową rurką to tam był założony wąż ogrodowy gdzie w połowie był osadzony na może 0.3mm króćcu który myślę że powinien mieć 2 cm spokojne patrząc na zdjęcia pomp paliwowych do e30 i połowa paliwa od razu wracała do baku a druga połowa do silnika więc ciśnienie marne zabrałem pompkę ze sobą do domu i dorobiłem tam taki króciec dłuższy żeby te paliwo nie uciekało po złożeniu poszedłem zamontować pompkę odpalam odpaliła za 3 strzałem i zgasła jeszcze raz kręcę i odpaliła już nie zgasłą pracowała więc pojechałem się przejechać troszkę szarpała na początku ale przeszło jej więc byłem zadowolony że w końcu chodzi jak należy i nie ma problemów ale do czasu pojeździłem nią z 4 godzinki tu i tam wiadomo
i nagle zaczęła szarpać przebierać nie przyśpieszała i strzeliła sobie w kolektor ssący z 2 razy i od tamtej pory nie chodzi .Więc mam pytanie może być do spowodowane za niskim ciśnieniem paliwa? gdy dodam więcej gazu to spadają obroty do 500 i falują nie może wejść powyżej trzymając cały czas gaz? jak pulsacyjnie dodaje to jakoś tam wchodzą ale ciężkoPowrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość