[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Szarpanie cięzkie odpalanie m40 b16

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Szarpanie cięzkie odpalanie m40 b16

Post numer:#1  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 00:24

Witam wiem wiem chyba zadręczę tu wszystkich tymi pytaniami oczywiście nie idę na łatwiznę i szukam też na innych serwisach internetowych lecz nie znajduję konkretnych odpowiedzi niestety .To tak jak w temacie moje m40 nadal nie chodzi ciężko odpala i gdy przyłożę od razu więcej gazu gaśnie aktualnie to mogę sobie pojeździć do przodu i do tyłu co najwyżej na parkingu jak nie zgaśnie masa rzeczy była sprawdzana i zmieniana tak jak : palec kopułka ,przepływka ciśnienia paliwa sprężanie ,krokowy czyszczony czujnik temp uszczelka pod kolektorem ssącym ,świece okazało się że świece które kupiłem pół roku temu wykończyły się a dokładnie 2 z nich wkładałem do innego auta oczywiście już mam nowe .Dodam filmik jak pracuje silnik na końcu po prostu zgaśnie sam z siebie [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dOwxNmg2RN8[/youtube]
Ostatnio edytowano 18 cze 2013, o 11:57 przez tofik501, łącznie edytowano 1 raz
tofik501

Post numer:#2  Postprzez huan » 18 cze 2013, o 00:47

Siema,

czyściłeś odme? może gdzieś łapie lewe powietrze?
huan

Post numer:#3  Postprzez slepy-1986 » 18 cze 2013, o 01:31

Wiesz, ja osobiście dziwię Ci się, że nadal z tym walczysz... Nie prościej kupić za 3-4 stówy b18 (z zewnątrz nikt nie pozna) a lepiej jeździ, nie będzie tak chlała wachy, a jeśli spali tyle samo, to przynajmniej wiadomo, ze kosztem dynamiki a nie życzeń na temat dynamiki... Wyrwij tego chwasta i wstaw normalne 1.8. A jak chcesz się bawić z tym jednak, to poszukaj źródła lewego powietrza wg mnie. Pozdro.
Kiedyś samochody miały duszę-były budowane z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów...

Na stanie inwentarza:

e30 318is '89
Lada 2103 '76 Ribbentropp-Molotov in progress
slepy-1986
Student

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez buncol520 » 18 cze 2013, o 07:56

Odczep powrót paliwa Od listwy i po odpaleniu (chyba nie trzeba pisac,zebys cos tam podstawil itd.)sprawdz czy leje sie paliwo dosc silnym strumieniem,albo podjedz do jakiegos warsztatu i sprawdz ciśnienie paliwa,na moje to pompa juz sie kończy,lub masz pozapiekane\zasyfione wtryski.Lub tak jak pisze slepy-1986, wywal to dziadostwo i zainwestuj w b18 lub is-a,
buncol520

Post numer:#5  Postprzez nerwus e30 » 18 cze 2013, o 10:39

jezeli swiece, przewody i itd. wymienione to problem tkwi w mieszance... moze to byc albo pompa paliwa jak i rowniez czujnik położenia wału. a co z filtrem paliwa kiedy był wymieniony ??

a jezeli chodzi o silnik to mam do sprzedania m40b18 + skrzynia i osprzet tez ;))
nerwus e30

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 18 cze 2013, o 11:28

Tytuł tematu jest niezgodny z regulaminem!
Masz 24h na poprawę tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS

Post numer:#7  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 12:06

Lewego powietrza nie łapie w 100% guma przepływomierza jest co prawda dziurawa już ale zakleiłem jak na razie i nie ciągnie uszczelka pod kolektorem ssącym jest nowa to gdzie indziej mógł by ciągnąć lewe powietrze? ciśnienie paliwa ok a co jest ciekawe filtr paliwa jest u mnie na powrocie chyba ktoś coś pomylił przy zmianie baku bo lewa komora była zmieniana .Chętnie bym wrzucił m40b18 ale nie mam możliwości wszelkie naprawy odbywają się na parkingu przed blokiem nawet głowicę kiedyś w astrze wyrzucałem przed blokiem . Odmy nie sprawdzałem jeszcze i powrotu paliwa ale zauważyłem że wtryski nie dają mgiełki w kształcie V tylko w kształcie I i to mgiełka nie jest na pewno czym to może być spowodowane ? pompka jest ok sprawdzana ma dobre ciśnienie czy po prostu wtryski się wykończyły
tofik501

Post numer:#8  Postprzez slepy-1986 » 18 cze 2013, o 12:19

Więc skoro ciśnienie paliwa masz ok, regulator ciśnienia na listwie działa (?) a wtryski pracują niewłaściwie to w nich szukaj przyczyny. Mam w domu chyba dwie listwy wtryskowe od b16 i b18. Ale w domu będę dopiero za miesiąc... I ogarnij ten filtr, żeby był tak, jak fabryka przykazała- może to on utrudnia powrót paliwa do baku, regulator nie może "odlać" zbędnej dawki i silnik kuleje... Jeżeli naprawdę chcesz się z tym bawić. Naprawy przed blokiem? Stary, daj jakiemuś właścicielowi garażu 100 za udostępnienie garażu na 2 dni, żebyś się ze wszystkim wyrobił i zmieniaj silnik. Samemu, robiąc wszystko spokojnie, bez nerwówki, przerzucisz piece i poskręcasz w jeden dzień, drugi masz na wykończeniówkę, którą na upartego możesz już robić pod blokiem.
Kiedyś samochody miały duszę-były budowane z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów...

Na stanie inwentarza:

e30 318is '89
Lada 2103 '76 Ribbentropp-Molotov in progress
slepy-1986
Student

Moje BMW: 318is

Post numer:#9  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 16:30

Regulator hm a jak go sprawdzić ? Filtra na powrocie już nie ma założyłem wężyk zwykły do paliwa w jego miejsce gdzie był teraz założę filtr tam gdzie być powinien. Pytanko jeszcze jak wtryski leją to auto może nie chodzić na wolnych obrotach ?
tofik501

Post numer:#10  Postprzez alonz » 18 cze 2013, o 23:06

moze bo bedzie go zalewac jesli bardzo leja
alonz

Post numer:#11  Postprzez nerwus e30 » 18 cze 2013, o 23:11

Wtryski pwinny dawac mgielge a nie lac... sprawdz teraz cisnienie paliwa przed sama listwa.. jak jest ok to problem masz we wtryskach.
nerwus e30

Post numer:#12  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 23:28

Sprawdzane dziś ciśnienie przed samą listwą też jest ok
tofik501

Post numer:#13  Postprzez igor_marki » 19 cze 2013, o 21:47

skoro pewny jestes ze nie lapie lewego powietrza i ze cisnie paliwa przed listwa jest OK, to tylko wtryski. Tym bardziej ze Sam pisalem ze leja, a powinno roztaczac mgiełke.

JBC mam takie wtrysi od b18, sprawne. Moge za 40zl ( w tym przesyłka) Ci wyslac.
igor_marki

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie