[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bmw m40 b16 wtryski

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Bmw m40 b16 wtryski

Post numer:#1  Postprzez tofik501 » 15 cze 2013, o 14:56

Witam mam pytanie jak powinien wyglądać wtrysk benzyny nigdy niestety nie miałem okazji widzieć a u siebie sprawdziłem ale nie mam porównania żadnego z tego co wiem to powinna być mgiełka ale nie wiem czy to brać dosłownie bo teoria a praktyka to duża różnica więc pytam wydaje mi się że wtrysk powinien być w kształcie V jak rozpyla a u mnie jest jednym ciągiem czyli w kształcie I . Pod dużym ciśnieniem dość .Sprawdzam wtryski ponieważ sprawdziłem masę rzeczy wymieniłem też dużo a auto nadal ciężko pali ani się nie wkręca przy dodaniu gazu gaśnie momentalnie a jak chodzi to z 5 sekund i gaśnie .
tofik501

Post numer:#2  Postprzez Michal_200622 » 15 cze 2013, o 15:02

wtrysk w moim daje w V ale też morze być wina kompa od silnika sprawdź czy wszystkie tak samo I czy tylko 2 bo w moim is-e tak było ale winny był komp jak 2 dają V a dwa wtryski I to zamień je miejscami jak będzie tak jak przed zamianą to komp do :cen:
Michal_200622
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez tofik501 » 15 cze 2013, o 15:06

Ale to jest mgiełka czy tak jakby wytryśnięcie tej benzyny jak z małego pistoletu na wodę pod dużym ciśnieniem w kształcie I.Bo u mnie każdy wtrysk tak samo daje w kształcie I :)
tofik501

Post numer:#4  Postprzez BMWe30-Stefan » 15 cze 2013, o 15:55

z tego co mnie uczono w szkole to wtrysk powinien dawać mgiełkę
BMWe30-Stefan

Post numer:#5  Postprzez tofik501 » 16 cze 2013, o 19:56

Tak mnie też tak uczono ale do tej pory nie wiem jak powinno być nie mam się do czego odnieść .U mnie to raczej mgiełka nie jest widać wyraźnie paliwo
tofik501

Post numer:#6  Postprzez pawels5 » 17 cze 2013, o 12:46

Wtryski w naszych samochodach mają ponad 20 lat i nie można wymagać od nich, żeby chodziły jak nowe. Druga sprawa to ciśnienie paliwa, czyli wydajność pompki, filtr paliwa itd.
Tak powinny chodzić.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BuZ-BbhBlkI[/youtube]
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#7  Postprzez BMWe30-Stefan » 17 cze 2013, o 18:55

swoją drogą kolega wyżej ma rację ... jak za małe ciśnienie paliwa będzie to też wtrysk mgły nie zrobi bo nie będzie miał siły ... za małe ciśnienie = lejący wtrysk na logikę
BMWe30-Stefan

Post numer:#8  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 00:29

Ciśnienie paliwa jest ok w więc pompka jest okej a swoją drogą nie wiem dlaczego ale ja filtr paliwa mam założony na powrocie do silnika lecz ktoś widziałem zmieniał bak w niej pewnie ktoś pomylił :duh: a to moje wtryski stwierdzam że leją . Sory za jakość [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OnlH67trhhc[/youtube]
tofik501

Post numer:#9  Postprzez pawels5 » 18 cze 2013, o 11:55

Kup jakiś środek do czyszczenia. Mi kiedyś też kulawo chodził na benzynie i nawet pomogło, tylko trzeba trochę paliwa przepalić.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#10  Postprzez nerwus e30 » 18 cze 2013, o 12:23

mozesz tez oddac do sprawdzenia i wyniesie Cie to niewiele wiecej od preparatu a bedziesz mial pewnosc czy sa dobre.. jezeli filtr masz na powrocie z tego co pisales to mogly jakies syfy je przytkac..
nerwus e30

Post numer:#11  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 12:40

Tylko nie wiem czy jest sens oddawać do sprawdzenia skoro widać że nie dają mgiełki ;/
tofik501

Post numer:#12  Postprzez nerwus e30 » 18 cze 2013, o 16:25

To chociaz sprobuj je przeczyscic zeby nie wykladac hajsu na nowe
...
nerwus e30

Post numer:#13  Postprzez tofik501 » 18 cze 2013, o 16:33

No spróbuje spróbuje :) jeszcze dziś i dam znać
tofik501

Post numer:#14  Postprzez nerwus e30 » 18 cze 2013, o 22:55

Ok. Czekam na info jak cos to pisz :roll:
nerwus e30

Post numer:#15  Postprzez tofik501 » 23 cze 2013, o 22:56

Witam ponownie zakupiłem wtryski od kolegi z forum wielkie dzięki :) wtryski oczywiście sprawne :) ale do rzeczy założyłem wtryski tak jak należy itp próbuje odpalać a tu lipa nic to zdejmuje wąż idący z paliwem do wtrysków i sprawdzam czy leci paliwo zatykając palcem ku mojemu zdziwieniu nic nie poczułem jak wziąłem palec to wyleciał sobie strumyczek jak z kranu a przed tem nie mogłem utrzymać ciśnienia palcem więc dobrałem się do pompki oczywiście jak pisałem ktoś zmieniał bak pompka też no name no i tu się zaczyna patrze a tam gdzie powinien być taki dość długi króciec plastikowy by połączyć się z tym metalową rurką to tam był założony wąż ogrodowy gdzie w połowie był osadzony na może 0.3mm króćcu który myślę że powinien mieć 2 cm spokojne patrząc na zdjęcia pomp paliwowych do e30 i połowa paliwa od razu wracała do baku a druga połowa do silnika więc ciśnienie marne zabrałem pompkę ze sobą do domu i dorobiłem tam taki króciec dłuższy żeby te paliwo nie uciekało po złożeniu poszedłem zamontować pompkę odpalam odpaliła za 3 strzałem i zgasła jeszcze raz kręcę i odpaliła już nie zgasłą pracowała więc pojechałem się przejechać troszkę szarpała na początku ale przeszło jej więc byłem zadowolony że w końcu chodzi jak należy i nie ma problemów ale do czasu pojeździłem nią z 4 godzinki tu i tam wiadomo :) i nagle zaczęła szarpać przebierać nie przyśpieszała i strzeliła sobie w kolektor ssący z 2 razy i od tamtej pory nie chodzi .Więc mam pytanie może być do spowodowane za niskim ciśnieniem paliwa? gdy dodam więcej gazu to spadają obroty do 500 i falują nie może wejść powyżej trzymając cały czas gaz? jak pulsacyjnie dodaje to jakoś tam wchodzą ale ciężko
tofik501

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie