[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Tlumik Pulsacji Paliwa Waska M20B25 Help !!

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Tlumik Pulsacji Paliwa Waska M20B25 Help !!

Post numer:#1  Postprzez Dave » 22 cze 2013, o 23:06

Panowie wymienialem dzis pompe paliwa w waskiej lampie ta w progu ... i jak zawsze nie moglo wszystko pojsc po mojej mysli tylko cos musialo sie :cen: ...Przy wyciaganiu pompki zauwazylem pekniecie na czyms podobnym do jakiegos regulatora cisnienia sprawdzilem na necie co to i wyszlo ze niby jakis tlumik pulsacji paliwa czy cos w ten desen ...

Wyglada to tak ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zamiast tego Tlumika wsadzilem narazie zwykla rurke samochod normlanie odpala i chodzi na wolnych ale wydaje mi sie ze jest teraz bardziej zamulony niz wczesniej , napewno nie ciagnie tak jak przed wymiana pompki od 4 tysiecy wgl nie czuc prawie roznicy a wczesniej byla rakieta , teraz sam nie wiem czy przez ten tlumik czy przez wymiane pompki ? dodam ze pompka jest Nowa Boscha i powiedzcie mi czy ten tlumnik jest wgl potrzebny? Masakra juz sam nie wiem ....
Dave

Post numer:#2  Postprzez bąku » 23 cze 2013, o 10:52

Ja miałem u siebie w Ecie też ten tłumik przy progu, wywaliłem i nic negatywnego nie zauważyłem :cool2:
bąku

Post numer:#3  Postprzez Dave » 26 cze 2013, o 00:49

nie ma nikt wiecej jakis pomyslow ? u ciebie baku mowisz ze jest okej a u mnie od czasu wymiany pompki silnik mi calkowicie wariuje ... i teraz nie wiem czy to przez nowa pompke czy przez to ze wyrzucilem ten Tlumik .. jak odpalam rano to chodzi jak traktor trzepie nim , dodaje gazu to przerywa potem sie wkreca przerywa i tak w kolko z wydechu strzela jak z jakiegos działka ... Moze to byc wina krokowego ? bo dzis przed wyjsciem z pracy mysle sobie odepne jeszcze kable od aku zresetuje kompa i zobacze jak bedzie .. no i lipa dalej to samo , odpiolem wtyczke od krokowego i wkrecal sie normalnie zgasilem silnik wyszedlem z roboty odpalam i znowu wariuje przejechalem sie troche i bylo duzo lepiej mial moc nie mulilo go wgl ale jak spuszczlem noge z gazu to mi gasl wiec znowu podpiolem krokowy i dalej to samo nawet jeszcze gorzej niz bylo ... powoli trace nerwy.. do tego z wydechu strasznie smierdzi wacha ..

[ Dodano: 26-06-2013, 22:48 ]
panowie no co jest z wami ?
Dave

Post numer:#4  Postprzez kuerone » 27 cze 2013, o 22:59

Z tego co sam się doczytałem, jego rolą jest wyrównywanie wahań ciśnienia, przy podawaniu paliwa.
Prawdopodobnie jego usunięcie nie powinno niczego zmienić, jednak na pewno jest jakiś powód dla którego tam się znajduję.
Obrazek

Rzuć okiem na mój projekt.
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=21207
---
kuerone
Stażysta

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez Pietrek » 27 cze 2013, o 23:04

Nie padła Ci sonda czasem ? ;)
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Dave » 28 cze 2013, o 00:34

niedawno kupilem nowy czujnik temperatury wody tak profilaktycznie go wymienilem wszystko bylo okej przez tydzien i co ? to on sie obsral i padl ... wymienilem na stary i odpala na zimnym normalnie i nie szarpie nic ... masakra ... jeszcze na 100% sprawdze jutro rano . :) Co to tego tlumika to zamowilem juz nowy w Aso , skoro ma tam byc to niech bedzie przynajmniej ja bede spokojniejszy :D co do sondy to jutro wezme z roboty miernik i wszystkie czujniki sobie pomierze razem z ta sonda .. teraz mi zostal problem przyspieszania na wysokich obrotach :D do 4 tys idzie tak samo jak szla przy okolo 5 tysiacach przymula ja na chwile i znowu idzie dalej ;/
Dave

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie