[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z wyciągnięciem radia.

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Problem z wyciągnięciem radia.

Post numer:#1  Postprzez Guteq98 » 21 lip 2013, o 10:06

Witam. Chce wymienić OBC, ale żeby to zrobić potrzebuje wyjąć radio. Mam z tym pewien problem, mianowicie ramka radia siedzi w desce samochodu, a radio w tej ramce niestety nie jest. Samo radio wychodzi do 1/2 długości i się blokuje. Za nic nie chce iść dalej. Jak można je wyciągnąć ? Czy musze mieć klucze do ramki czy ramka trzyma się na jakichś zatrzaskach ?
Radio to LG LAC5710RObrazek
Guteq98

Post numer:#2  Postprzez buncol520 » 21 lip 2013, o 11:13

po bokach radia masz otwory do kluczy(po wyciągnięciu ramki),wsadź tam jakiś cienki śrubokręty z obu stron i próbuj wyciągać radio,możesz też rozebrać tunel pod deską i sprawdzić czy nie jest jeszcze jakoś dodatkowo zabezpieczone od tyłu,lub kable nie trzymają go.Sama ramka jest pewnie przymocowana poprzez blaszki(powyginane na zewnątrz),które zobaczysz po wyciągnięciu radia
buncol520

Post numer:#3  Postprzez The Polak » 21 lip 2013, o 11:15

Nie wiem czy pomogę, ale spróbuj powyciągać przyciski nad radiem od awaryjnych, ogrzewania szyby. Moje też ciasno siedzi w kieszeni i czasem muszę od tyłu przez dziury przycisków sobie pomagać.
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Car Audio & GPS