[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czasom odpala czasem nie , gasnie podczas jazdy ?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez wojtaq » 26 lip 2013, o 09:01

tak taki sam komp od ety musi być
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez mario325ETA » 27 lip 2013, o 23:29

Panowie -moze tam byc co innego jeszcze przyczyna ze Ona nie pali?
- mam takie same ojawy jak wczesniej a wymienilem juz czujnik polozenia walu . - pomoglo na pare dni !!!!
czekam na drugi czujnik i komp. mysle co bedzie jak wymienie 2-gi czujnik i komp a ona dalej bedzie gasla lub nie palila ?
jest to ku...a tak irytujace bo nigdy nie wiem czy dojade i nie jestem pewien czy odpali ... ?
aha spryskalem styki wd 40 tez nie pomaga - klne nad maska dociskam kable - a Ona pali wtedy kiedy jej sie zachce !
mario325ETA

Post numer:#18  Postprzez Pietrek » 28 lip 2013, o 23:52

Marek miał w 525e e28 taki problem jak Ty, po wymianie kompa przeszło z tego co pamiętam.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez MadMatrix » 30 lip 2013, o 23:29

Miałem podobny problem z tym, że w M20B20 i silnik nie dość, że zupełnie rzucił palenie, to jeszcze robiło się zwarcie i rozładowywało akumulator w jedną noc...
Problemem okazał się sterownik benzynowy (ten nad schowkiem), który prawdopodobnie padł na amen...
Jak masz możliwość to podmień go na chwilę i zobacz... Może u Ciebie to są pierwsze objawy padania tego sterownika

PS. Przestań zakładać co jeżeli wymiana tego czy owego nie pomoże... Jeśli nie pomoże to "będziemy martwić się dalej".
MadMatrix

Post numer:#20  Postprzez mario325ETA » 31 lip 2013, o 00:29

no racja - dzieki :)dam znac jak wymienie kompa czy pomoglo .
mario325ETA

Post numer:#21  Postprzez alonz » 31 lip 2013, o 16:48

nie ma co gdybać mechanika pojazdowa to jest taki temat że jesli nie masz pewności co jest nie tak to musisz wymieniac po kolei metodą prób i błędów. Raczej nie ma innego wyjścia z sytuacji no chyba że wywalisz auto na złom
alonz

Post numer:#22  Postprzez mario325ETA » 31 lip 2013, o 17:18

alonz napisał(a):nie ma co gdybać mechanika pojazdowa to jest taki temat że jesli nie masz pewności co jest nie tak to musisz wymieniac po kolei metodą prób i błędów. Raczej nie ma innego wyjścia z sytuacji no chyba że wywalisz auto na złom
bardziej elektronika bo przy mechanice zazwyczaj wiadomo co sie zepsulo a tutaj masz racje po kolei .
mario325ETA

Post numer:#23  Postprzez duzy30 » 3 sie 2013, o 00:40

:mrgreen: czasem mi sie smiac chce temat zaczety o zapalaniu,a zszedl na inny tor ,przy okazji moze pochwalmy sie swoimi kobietami :P
duzy30

Post numer:#24  Postprzez mario325ETA » 4 sie 2013, o 21:27

Wiec tak ----powodem była cewka od gazu ktora robila zwarcie i byla zle podpieta bo bezposrednio do komputera -dlatego wariowal . wymienilem tez komputer bo akurat mialem inny - dzeiekuje wszystkim za pomoc . autko smiga :) pozdrawiam
mario325ETA

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie