[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z anteną wewnętrzną...

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

problem z anteną wewnętrzną...

Post numer:#1  Postprzez buncol520 » 13 sie 2013, o 19:46

Dziś kupiłem wewnętrzną antene z wzmacniaczem(bo ta z tyłu wyleci przed malowaniem) i mam dziwny problem,gdy podłącze antenę i jej zasilanie to wszystko oki pod warunkiem,że radio nie jest na swoim miejscu :shock: ,gdy włożę radio na swoje miejsce to automatycznie sygnał bardzo słabnie,gdy wyciągne i położę koło lewarka lub gdziekolwiek(tak jak kable starczą)to jest dobrze,wszystkie kable posprawdzane 1000 razy,już nawet nie wiem ile razy wkładałem dziś radio na swoje miejsce,co zrobić z tym?na dodatek w innym aucie z niskobudrzetowym brzęczadłem nie ma tego problemu...radio to Sony CDX-GT610U,antena ''no name'' made in małe żółte rączki
buncol520

Post numer:#2  Postprzez kempa662 » 13 sie 2013, o 20:56

przy takich objawach to musi być wtyczka albo kabel, no chyba że magiczna siła z anteny nie lubi twojego radia :tan:
kempa662

Post numer:#3  Postprzez faraon20 » 13 sie 2013, o 21:26

Ja też stawiam na wtyczkę. Miejsca na radio jest dość mało i jeżeli jest długa końcówka to może dotykać czegoś pod deską i akurat nie łączyć. Zarób od nowa wtyczkę. Może pomoże.
Obrazek
Kliknij i zobacz mojego białasa!
faraon20
Inżynier

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK
Silnik: MxxBxx

Post numer:#4  Postprzez buncol520 » 14 sie 2013, o 06:51

Wieczorem radio wyleciało po raz kolejny...wtyczka jest tak tandetna,ze chowa sie cala w radiu,rozebalem ja i podczas podłączenia na krótko(czyli wsadziłem tylko ten wewnetrzny przewód do radia) wszystko działa o wiele lepiej niż gdy podłącze jeszcze ten 2 kabelek od anteny(ekranowy)to jest osłabienie sygnału...antena ma zasilacz,czy jest podłączony,czy nie efektów brak,na dodatek na ori.antenie tez jest teraz słabo,może coś sie w radiu usrało przez ten allegrowy wynalazek?
buncol520

Post numer:#5  Postprzez kempa662 » 14 sie 2013, o 08:20

Nie sądzę żeby od anteny coś się stało,
W radiu mogło się jedynie coś ukruszyć, ale nie wiem co byś musiał z nim robić ;P
kempa662

Post numer:#6  Postprzez buncol520 » 14 sie 2013, o 12:03

Gdy auto wróci do domu to sprawdze radio w innym aucie i wsadze inne radio do mnie,może to zbieg okoliczności ale po podłaczeniu pod ta antene radio przestało odbierać wiekszość stacji,co ciekawe przy automatycznym przeszukiwaniu znajduje tylko terrorymy z rydzyk-sqad :duh:
buncol520

Post numer:#7  Postprzez Dantte26 » 20 sie 2013, o 01:14

buncol520 napisał(a):terrorymy z rydzyk-sqad

to odbiera wszędzie, nawet bez anteny... :D otwórz dekiel radia może faktycznie coś przy gnieździe robi zware... jeśli nie to wywal ten shit i zakup automatyczną antenkę na wzór oryginału na alledrogo... ostatnio widziałem takowe w przystępnej cenie 59zł...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#8  Postprzez arturross15 » 20 sie 2013, o 07:35

A powiedzcie mi koledzy czy wszystkie e30 miały montowaną elektrykę i antenę. Ja swoją 30tkę kupiłem w pełnym oryginale, a zamiast radia była zaślepka. Po jej zdjęciu żadnych kabli do radia nigdzie nie widzę. dodam tylko że to 85rok.
arturross15

Post numer:#9  Postprzez buncol520 » 22 sie 2013, o 19:25

Dantte26, ale mi zależy na zlikwidowaniu anteny na błotniku :) ,a co do problemu,to już rozwiązany,w radiu uszkodziłem gniazdo od anteny,a co do anteny to już więcej takiego badziewia nie kupię(antena z allegro za kilkanaście zł :bag: ) i nie polecam :nienie:,sprzedawca na allegro zalecał wymianę,bo mam niby uszkodzoną itd.lecz po oględzinach przez speca co mi radio reanimował,stwierdził że to nie ma prawa dobrze działać.Co polecacie zamiast ori. anteny do e30?(żadne dachowce,płetwy idt. mnie nie interesują :) )
buncol520

Post numer:#10  Postprzez Stammek » 23 sie 2013, o 01:23

buncol520 napisał(a):Co polecacie zamiast ori. anteny do e30?

dołączam sie do pytania bo tez musze jakas wewnetrzną antene wymyslić bo nie bede robił dziury w nowym blotniku :D
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#11  Postprzez buncol520 » 31 sie 2013, o 12:07

Stammek, ja juz zrezygnowałem z zewnętrznej anteny,lecz myśle nad produktem BLAUPUNKT-a,lecz nie wiem,czy warto wywalać 100pln,na razie śmigam na zestawie radio,kabel aux(ok 30 cm.) ,tel.LG L-9 i jest igła :D ,stacje radiowe odbiera super,no i zestaw głośno mówiący od razu jest :D
buncol520

Powrót do Car Audio & GPS