Jak w temacie interesuje mnie jakie fabryczne radia były montowane w e30 w wąskich? Fajnie by było jakieś foto. A i jeszcze jedno one były na kostke iso czy miały jakieś inne wyjście??
dzieki za foto a nie wiesz czy jest jakaś prezejściówka zeby z kostki iso było na seryjne z bmw? bo aktualnie mam iso a chce kupic sobie radio originalne
Witam. Tak się składa że dziś walczyłem z podłączeniem radia Bavaria CII. Z tego co wiem to przejściówki ISO nadają się tylko do nowszych typów radia, nie do oryginalnych. Do oryginału do wąskiej czy szerokiej lampy była osobna fabryczna kostka(ciężko dostać). Te radia były również montowane w e36 z tą samą kostką a przynajmniej taką kupiłem i działa. Chodzi mi tu o kostkę żeńska tz z otworkami na piny od kostki męskiej która jest wpięta w radio. Następnie zależnie od tego co tam było robione przy kablach odpowiednio podpiąć kabelki według schematu lub po kolorze kabla też czasem sie uda. U mnie skończyło się to lutowaniem kabli no i niestety brak mi czegoś co podtrzymuje zasilanie - cały czas po włączeniu radio rząda kodu. Dużo dłubania ale dla oryginału warto
Post numer:#12przez arturross15 » 24 sie 2013, o 21:16
z tym że szukałem w miejscu radia jakiegoś wolnego przewodu i takiego niestety brak. Głośników a aucie też nie ma, w ich miejscu jest zwykła wykładzina i dodam że auto jest w pełni oryginalne bez żadnych wiejskich przerubek.