[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Skąd prąd??

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Skąd prąd??

Post numer:#1  Postprzez Mikee85 » 12 lut 2008, o 06:11

Witam wszystkich. Chciałem zamontowac w swoim Touringu wamacniacz tylko napotkałem pwnien problem :cry: Nie mam jak dostac sie do aku żeby dociągnąć zasilanie. Jest możliwość wpięcia sie gdzieś z tyłu auta?? Dzieki
Mikee85

Post numer:#2  Postprzez lupanet » 12 lut 2008, o 07:04

Nie, trzeba bezposredni pod akumulator!
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Iro » 12 lut 2008, o 09:12

wzmacniacz wymaga duzego poboru prądu wiec musisz pociągnąć gruby kabel pod tapicerką i wypuśćić go przez otwor pod schowkiem do akumulatora (oczywiscie przed bateria musi byc bezpiecznik).
Iro

Post numer:#4  Postprzez mnogal88 » 12 lut 2008, o 11:23

Tylko prosto z aku. inaczej nie :police:
mnogal88

Post numer:#5  Postprzez DavMc » 12 lut 2008, o 13:24

ewentualnie, jakbys sprytnie pokombinował i zabespieczył przewód to możesz go puścic podwoziem...
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Mlody » 12 lut 2008, o 13:36

Iro napisał(a):wzmacniacz wymaga duzego poboru prądu wiec musisz pociągnąć gruby kabel pod tapicerką i wypuśćić go przez otwor pod schowkiem do akumulatora (oczywiscie przed bateria musi byc bezpiecznik).

Dokladnie za schowkiem idzie wiazka przepusczasz tamtedy kabel pozniej zdejmujesz oslone glosnika i pod nia pusczasz kable , dalej pod listwami progow i koniec :) Mi to zajelo max 20 min roboty :P

A kabli do wzmachola przeprowadzonych pod podwoziem to jescze nigdzie nie widzialem :jum: :lol:
Mlody

Post numer:#7  Postprzez Mikee85 » 12 lut 2008, o 18:04

Dzięki a już byłem załamany :jum: to lecę montować :tun:
Mikee85

Post numer:#8  Postprzez ardim » 19 lut 2009, o 16:20

Mlody napisał(a):
Iro napisał(a):wzmacniacz wymaga duzego poboru prądu wiec musisz pociągnąć gruby kabel pod tapicerką i wypuśćić go przez otwor pod schowkiem do akumulatora (oczywiscie przed bateria musi byc bezpiecznik).

Dokladnie za schowkiem idzie wiazka przepusczasz tamtedy kabel pozniej zdejmujesz oslone glosnika i pod nia pusczasz kable , dalej pod listwami progow i koniec :) Mi to zajelo max 20 min roboty :P

A kabli do wzmachola przeprowadzonych pod podwoziem to jescze nigdzie nie widzialem :jum: :lol:

odgrzewam bo chyba nie ma sensu zakładać nowego.
Jak zdjąć listwy? Czy pod listwami zmieści mi sie kabel zasilający i chinche?
ardim

Post numer:#9  Postprzez moher » 19 lut 2009, o 16:27

ja pusciłem środkiem, tam nie ma problemu że coś sie nie zmieści.
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 540i
Nadwozie: Touring
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#10  Postprzez torunianin » 19 lut 2009, o 16:34

najlepsze rozwiazanie, puscic srodkiem tez tak mam zrobione pod tunelem
torunianin

Post numer:#11  Postprzez matisik » 19 lut 2009, o 17:43

ardim napisał(a):
Mlody napisał(a):

odgrzewam bo chyba nie ma sensu zakładać nowego.
Jak zdjąć listwy? Czy pod listwami zmieści mi sie kabel zasilający i chinche?

Chodzi ci o listwy przy progach drzwi? Środkiem to chyba sporo roboty żeby puścić, ja mam pod listwami :] Wyciągasz listwę, odginasz wykładzinę, wkładasz kable, czincze wejdą bez problemu, ale zasilający to zależy jak gruby :) Przednie listwy wyciągasz ciągnąć je do góry, ułamiesz połowę spinek, jak ci spinka zostanie w dziurce to obcęgami ją wyciągnij. Tylną listwę to najpierw odchaczasz ze spinki pod boczkiem oparcia, potem wysuwasz ją ze spinki, wyciągasz spinke i wsuwasz z powrotem. Jeżeli wyciągniesz tylną listwę na siłę to masz 99% szans na to, że połamiesz prowadnice spinki :)
matisik

Post numer:#12  Postprzez Krissek » 20 lut 2009, o 12:45

Skąd prąd? Najlepiej z kontaktu w ścianie :) A poważnie - tylko z akumulatora. Można tak jak pisali koledzy wyżej :) Ja mam pociągnięty z aku, górą w osłonie kabli fabrycznych, potem dziurą z lewej nad kolumną kierowniczą a dalej w progach wszystko, pod litwami i tapicerką :)
Krissek

Post numer:#13  Postprzez Globi » 20 lut 2009, o 17:32

matisik, można listwami w progach tylko musisz to zrobić chyba od strony pasażera bo nie może iść inny kabel zasilający( np od tylnych świateł) i morze sie krzaczyć a, masę można poprowadzić z budy ale może gwizdać później w głośnikach wiec też najlepiej z aku
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#14  Postprzez Piotr320i » 20 lut 2009, o 22:10

najlepszym rozwiązaniem jest puszczenie plusa i masy prosto z aku przy progach bądż środkiem,bo gdy weżmiesz mase z kasty to tak jak kolega Globi wyżej pisze że może gwiżdżeć w głośnikach
Piotr320i

Powrót do Car Audio & GPS